7 خاصیت روغن دارچین و مضرات آن

روغن دارچین از چوب های دارچین به روش بنماری تولید می شود. دارچین نه تنها دارای طعم و بوی خوبی است بلکه فواید بسیاری برای سلامتی نیز دارد. خواص روغن دارچین برای سلامتی را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد. از نظر ارزش غذایی، دارچین دارای منگنز، فیبر، آهن و کلسیم می باشد و مانند بسیاری از گیاهان دارویی فواید زیادی برای سلامتی دارد.

از جمله کاربردهای رایج روغن دارچین این است که قندخون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را می تواند کاهش دهد. دارچین به طور طبیعی می تواند میزان فشار خون را پایان آورده و کلسترول مضر را بکاهد. خواص ضد التهابی روغن دارچین باعث می شود به عنوان یک مسکن و کاهش دهنده درد و ناراحتی در شرایطی مانند آرتریت مفید عمل کند.

این روغن کاربردهای مختلفی در آروماتراپی دارد. با این حال، به اندازه سایر اسانس ها و روغن ها مانند روغن کاج، روغن ریحان، روغن رزماری و روغن اسطوخودوس محبوب و شناخته شده نیست.

روش تهیه خانگی روغن دارچین

برای تهیه روغن دارچین در منزل باید مقداری روغن زیتون، چند چوب دارچین و یک ظرف شیشه ای در بسته تهیه کنید.

روی دارچین ها را مقداری روغن زیتون بریزید، به طوری که کاملا روی چوب های دارچین را بپوشاند. ترکیب را بر روی حرارت ملایم بگذارید.

ترکیب روغن و چوب را در یک ظرف شیشه ای شفاف قرار دهید. روی آن را بپوشانید و بگذارید به مدت 3 هفته در یک نقطه گرم یا محیطی که دارای پنجره های نورگیر است بماند.

ظرف را به آرامی هر چند روز یک بار وارونه کنید. گرمای بیشتر به استخراج عطر، طعم و خواص دارچین کمک می کند.

روغن حاصل را در ظرف شیشه ای تیره رنگ در بسته و در جای تاریک و خنک نگهداری کنید تا مدت طولانی حفظ شود.

می توانید چوب ها را از روغن بیرون بیاورید یا در طول نگهداری آن ها درون روغن باقی بمانند. وقتی رنگ چوب ها روشن شد، نشانه این است که استخراج روغن دارچین به خوبی پیش رفته و تکمیل است. اکنون روغن دارچین شما آماده مصرف است.

ارزش غذایی دارچین

روغن دارچین مانند خود چوب دارچین دارای فواید سلامتی زیادی است. ارزش غذایی دارچین در هر 100 گرم به شرح زیر می باشد.

آب 10.58 گرم
انرژی 247 کیلو کالری
پروتئین 3.99 گرم
فیبر 53.1 گرم
کربوهیدرات 80.59 گرم
آهن 8.32 میلی گرم
منیزیم 60 میلی گرم
فسفر 64 میلی گرم
کلسیم 1002 میلی گرم
قند 2.17 گرم
پتاسیم 431 میلی گرم

خواص روغن دارچین

خواص روغن دارچین برای سلامتی

با اینکه روغن دارچین هنوز مانند دیگر روغن ها بسیار شناخته شده نیست اما دارای خواص بسیاری برای سلامتی است، از جمله:

1- معطر کننده محیط

روغن دارچین دارای عطر و بویی دلپذیر و آرام بخش است، به همین خاطر چند قطره از آن را می توان به دستگاه دیفیوزر افزود تا علاوه بر عطر خوش از خاصیت آرامش بخش آن نیز بهره مند شوید.

2- دافع حشرات

روغن دارچین دفع کننده ای موثر و عالی برای پشه و سایر حشرات است. مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی (مجله علمی مشهور و معتبر) در مورد تحقیقات انجام شده بر روی دارچین در دانشگاه ملی تایوان گزارش شده است که به غیر از برگ های دارچین، روغن آن نیز منبع خوبی از سینامالدهید است که عاملی موثر و فعال در دفع و از بین بردن حشرات می باشد.

همچنین تحقیقات ثابت کرده است که روغن به دست آمده از چوب دارچین می تواند برای دفع کنه هایی که بر زنبورهای عسل تأثیر منفی می گذارند مورد استفاده قرار گیرد.

3- خاصیت ضد باکتریایی

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان دادند که روغن دارچین به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی موجب جلوگیری از انواع عفونت ها می شود. این خواص روغن دارچین موجب شده تا در ترکیبات محصولات آرایشی برای حفظ، افزایش ماندگاری و جلوگیری از عفونت ها کاربرد داشته باشد.

در تحقیقاتی ثابت شد که دارچین هم علیه کاندیدا آلبیکنس (قارچی که باعث عفونت قارچی و برفک می شود) و هم هلیکوباکتر پیلوری (باکتری مسئول زخم معده) فعال است.

4- تقویت سیستم ایمنی

اسانس دارچین، هنگامی که برای رایحه درمانی استفاده می شود، ممکن است به کاهش احتقان، بهبود روحیه و افزایش انرژی کمک کند. همچنین برخی از درمانگران معتقدند که این روغن می تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند، در نتیجه از سرماخوردگی و آنفولانزا نیز جلوگیری می کند.

5- طعم دهنده در آشپزی

روغن دارچین به دلیل طعم دلپذیر دارچین آن، در پخت و پز نیز کاربرد دارد و باعث عطر لذت بخش در غذا می شود.

6- تسکین درد ها

دارچین دارای ماده ضد التهابی قوی است، بنابراین روغن دارچین نیز از این خاصیت برخوردار می باشد و می تواند به رفع گرفتگی و اسپاسم ماهیچه ها و مفاصل کمک کند. همچنین برای درمان آرتریت توصیه می شود و ثابت شده است که در از بین بردن سردردهای ناشی از سرما تاثیرگذار است.

7- بهبود گردش خون

روغن دارچین به دلیل دارا داشتن یک ترکیب رقیق کننده خون، می تواند به بهبود گردش خون کمک کند. این گردش خون به میزان قابل توجهی درد را کاهش می دهد و اکسیژن رسانی به سلول ها را تضمین می کند، که این امر منجر به فعالیت متابولیکی بیشتر می شود. همچنین این روغن با افزایش گردش خون، باعث عاملی قوی برای محرک جنسی عمل می کند.

دیگر خواص روغن دارچین

  • جلوگیری از بوی بد دهان
  • تنظیم حرکات روده، دفع کرم روده و جلوگیری از سرطان روده
  • مناسب برای دیابت و تنظیم قندخون
  • باعث زیبایی و برجستگی لب ها می شود
  • موجب کنترل تعادل روحی و مانع افسردگی می شود
  • کاهش التهاب و خارش ناشی از نیش پشه

نحوه استفاده از روغن دارچین

بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط موسسه Tisserand، بسیاری از تولید کنندگان روغن دارچین، توصیه می کنند که به طور کلی از مصرف موضعی اسانس دارچین خودداری کنید. اما برای مصرف موضعی روغن آن می توانید قبل از استفاده به مقدار زیاد دو قطره از آن را در ناحیه ای که در معرض دید نباشد تست کنید.

برای کاربرد خوشبو شدن خانه و محیط می توانید چند قطره از روغن را با آب به دستگاه دیفیوزر اضافه کنید.

از کاربرد های دیگر روغن دارچین به مرطوب کنندگی آن برای پوست می توان اشاره کرد. کافی است چند قطره روغن دارچین را با دو تا سه قطره روغن بادام یا روغن زیتون ترکیب کرده و روی ناحیه مورد نظر استعمال کنید.

مضرات روغن دارچین

مضرات و موارد احتیاطی روغن دارچین

روغن دارچین دارای رایحه تند و تیز است. استفاده موضعی از اسانس رقیق نشده آن به طور کلی توصیه نمی شود. این نکته بسیار مهم است که قبل از استفاده، اسانس دارچین را با روغن حامل مناسبی رقیق کنید. سعی کنید یک قطره اسانس را به نصف فنجان روغن حامل مانند روغن زیتون، روغن بادام، روغن جوجوبا یا روغن کنجد اضافه کرده سپس بر روی پوست استعمال کنید.

این اسانس با آب قابل ترکیب نیست. اسانس رقیق نشده را مستقیماً به آب وان حمام اضافه نکنید، زیرا می تواند پوست را بسوزاند یا تحریک کند.

شما همچنین نباید روغن دارچین را مستقیما به صورت خوراکی مصرف کنید زیرا این روغن می تواند غشای مخاطی و مخاط مری را بسوزاند و ملتهب کند. از ماساژ روغن با قدرت و فشار به لثه یا تماس آن به چشم خودداری کنید.

برخی از افراد ممکن است به دارچین حساسیت داشته باشند. اگر به دارچین حساسیت دارید از مصرف روغن دارچین یا محصولات حاوی این روغن خودداری کنید.

کلام آخر

روغن دارچین دارای خواص متنوعی برای سلامتی و زیبایی است. می توان از آن به عنوان یک عامل ضد باکتری و ضد قارچ استفاده کرد. همچنین می توان در رایحه درمانی به عنوان آرام بخش از آن استفاده کرد. این روغن بسیار قوی است و باید در میزان مصرف آن بسیار دقت شود.

آیا در مصرف روغن دارچین تجربه ای داشته اید؟ لطفا انتقاد و پیشنهادهای خود را با کاربران بکرینا در میان بگذارید.

منبع: organicfacts و healthline

4.4/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *