روغن کرچک؛ 21 خواص روغن کرچک برای پوست و مو

  • روغن کرچک یا روغن کاستور یکی از روغن های محبوب و پر کاربرد است که سعی داریم در این مقاله به بررسی خواص روغن کرچک بپردازیم. روغن کرچک یک روغن طبیعی است که از دانه های میوه درخت کرچک که لوبیا شکل هستند، استخراج می شود. کرچک، درختی است چند ساله که ارتفاع آن به 10 متر می رسد، گل های آن به صورت خوشه ای زرد و میوه های آن با خار احاطه شده است. درختان کرچک در مناطق گرم مانند برزیل، مکزیک، چین و مصر رشد می کنند.

    روغن این گیاه در تمام اعصار در بسیاری از مصارف پزشکی، غذایی و آرایشی استفاده می شده است. همانطور که گفته شد روغن کرچک از زمان های قدیم شناخته شده و محبوب بوده است. مصریان باستان اولین کسانی بودند که پس از کشف خواص درمانی این روغن از آن شروع به استفاده کردند. دانه هایی که این روغن از آن استخراج می شود در برخی از مقبره های فراعنه بسیار یافت شده که نشان دهنده محبوبیت و اهمیت کرچک در آن دوره بوده است.

    این روغن رنگی زرد شفاف و بویی ملایم دارد و از نظر ترکیباتی حاوی ریبوفلاوین، ریسین اولئین، ساپونین، تانن، گلیسرید و … می باشد. اما روغن کرچک چه خواصی دارد؟ روغن کرچک دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی طبیعی است. همچنین ویتامین E، اسید های چرب مانند اسید ریسینولئیک، امگا6 و امگا9 نیز در آن یافت می شود. در حال حاضر نیز از این روغن در بسیاری از صنایع از جمله ساخت صابون، مواد آرایشی، شرکت های دارویی، روغن ماساژ و … مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مقاله از بکرینا، شما را بیشتر با خواص روغن کرچک آشنا می کنیم.

    خواص روغن کرچک برای سلامتی

    خواص روغن کرچک برای سلامتی

    1- درمان یبوست

    تحقیقات نشان داده اند که روغن کرچک می تواند به عنوان ملین قوی عمل کند، که این امر باعث درمان یبوست نیز می شود. اسید ریسینولئیک موجود در این روغن، جذب دیواره های روده شده که این، موجب انقباض عضلات و دفع راحت مدفوع می شود. شما برای درمان می توانید نصف قاشق چایخوری از این روغن را با هر نوشیدنی مانند آبمیوه های طبیعی ترکیب کرده و میل کنید.

    افراد بسیاری از روغن کرچک به عنوان یک درمان طبیعی برای یبوست های که برخی اوقات بوجود می آید استفاده می کنند. این محصول توسط FDA به عنوان یک ملین محرک تایید شده است. با این حال مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی احتمالی مثل اسهال و گرفتگی عضلات ایجاد کند و شما نباید از آن برای درمان یبوست مزمن استفاده کنید

    2- نابودی باکتری و قارچ ها

    مشخص شده است اسید ریسینولئیک روغن کرچک در مبارزه و از بین بردن برخی از انواع قارچ و باکتری ها بسیار مناسب می باشد. این امر برای نابودی باکتری های پوستی که موجب التهاب، آکنه، پسوریازیس و … می شود نیز صدق می کند. همچنین این روغن می تواند به درمان کاندیدا آلبیکانس نیز کمک کند.

    آلبیکانس نوعی قارچ است که مشکلات دهان و دندان مانند: عفونت های لثه، عفونت ریشه دندان (آبسه) ایجاد می کند. یک مطالعه نشان داد این روغن می تواند بهبود علائم استوماتیت را تسریع بخشد. این بیماری بیشتر برای افراد مسن که از دندان مصنوعی استفاه می کنند، رخ می دهد.

    3- مناسب برای پوست

    روغن کرچک به دلیل اسید های چربی که داراست، می تواند به عنوان نرم کننده های طبیعی پوست جایگزین شود. این موضوع باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین می شود که برای شما پوستی مرطوب، لطیف و درخشان را فراهم می کند. این خاصیت باعث شده روغن کرچک درمانی مؤثر برای چین و چروک ها و علائم پیری زودرس باشد.

    4- کمک به حفظ سلامت موها

    بخش عظیمی از روغن کرچک را اسیدهای چرب و ویتامین E تشکیل داده که برای سلامت و رشد مو بسیار ضروری هستند. این روغن می تواند مشکلات مو مانند: ریزش، شوره، خشکی مو، موخوره و … را درمان کند. روغن کرچک را می توانید با روغن های حامل طبیعی دیگر نظیر: روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن آووکادو ترکیب کرده و هفته ای دو بار از آن به عنوان ماسک مو استفاده کنید.

    5- تقویت مژه ها

    تا زمانی که روغن کرچک فوایدی برای مو و فولیکول های آن دارد، مطمئناً تأثیرات مشابهی روی مژه ها و ابروها نیز خواهد داشت و این خاصیت یکی از محبوب ترین خواص آن است که در بین خانم ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با مصرف این روغن به طور مرتب و یک دوره کامل مژه های شما تقویت شده و ریزش آن متوقف می شود. دلیل این امر به دلیل اسیدهای چرب آن مانند اسیدهای امگا است که به تغذیه فولیکول های مژه ها کمک می کنند.

    6- جلوگیری از عفونت ها

    روغن کرچک حاوی اسید ریسینولئیک است. این اسید چرب، یکی از اصلی ترین چربی های موجود در این روغن است و مطالعات نشان داده است که می تواند التهاب را کاهش و درد را تسکین دهد. با مصرف موضعی از روغن کرچک بر روی نقاط ملتهب از تشدید و عفونت آن می توانید جلوگیری کنید.

    7- کمک به بهبود زخم ها

    روغن کرچک خشکی محل زخم را محدود می کند که این به روند بهبود زخم سرعت می بخشد. علاوه بر این، می تواند رشد بافت پوست را تحریک کند که این باعث ایجاد یک محافظ بین محل زخم و آلودگی محیط خارجی می شود و خطر عفونت را کاهش می دهد. مطالعات همچنین نشان داده است که پمادهای حاوی روغن کرچک می تواند در بهبود زخم بستر نیز مفید باشد.

    8- تسکین دردها

    با توجه به ترکیبات آرام بخش و اسید ریسینولئیک این روغن، برای تسکین دردهایی مانند: کمر درد، شکم درد و درد های قاعدگی بسیار مؤثر است. برای اینکه از خاصیت ضد درد این روغن بهره مند شوید، کافیست آن را در ناحیه درد بزنید و به آرامی ماساژ دهید.

    9- کمک به تسهیل زایمان

    مصرف خوراکی این روغن برای خانم های پا به ماه به تسهیل زایمانشان کمک می کند. زیرا اسید ریسینولئیک موجود در این روغن به فعال شدن گیرنده های موجود در رحم کمک کرده و با تقویت انقباضات رحمی، زایمان را راحت تر می کند. اما این روش باعث ایجاد حالت تهوع شده و توصیه نمی شود و به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک از آن استفاده نکنید. همچنین ماساژ دادن پستان مادر شیرده با این روغن می توان به افزایش شیر کمک کرد.

    روغن کرچک برای پوست

    فواید روغن کرچک برای پوست

    1- پوستی صاف و درخشان

    اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک به رشد بافت سالم پوست کمک می کند که این امر باعث صافی و یکنواختی پوست می شود. روغن کرچک نمره کومدوژنیک کمی دارد، به این معنی که سبک است منافذ پوست را مسدود نمی کند، بنابراین احتمال تشکیل جوش های سرسیاه را کاهش می دهد. به همین دلیل می توانید از آن برای پوست های حساس استفاده کنید. همچنین تری گلیسیرید موجود در روغن کرچک به از بین بردن آلودگی های پوست و حفظ رطوبت آن کمک کرده که درمان عالی برای خشکی پوست می باشد.

    2- ضد التهاب و ضد میکروبی

    روغن کرچک، در بسیاری از دستورهای مراقبت از پوست و زیبایی توصیه می شود. زیرا حاوی اسید چربی به نام ریسینوئیک است که باعث جذب راحت و تاثیرگذاری بیشتر آن در پوست می شود. این روغن می تواند بیماری های مختلف پوستی مانند آکنه، پسوریازیس و رشد باکتری های ایجاد کننده آکنه را محدود کند و تحریک پوست را کاهش دهد. همچنین می توان این روغن را مناسب پوست های حساس معرفی کرد.

    3- مرطوب سازی پوست

    روغن کرچک به دلیل اسیدهای چربی که داراست، می تواند به عنوان مرطوب کننده برای پوست عمل کند. این موضوع باعث می شود به پوست درخشش و سلامتی بخشد، رطوبت پوست را حفظ کند و علائم پیری را کاهش دهد. همچنین این روغن موجب تسکین درد و درمان آفتاب سوختگی نیز می شود. روغن کرچک برای مرطوب سازی لب های خشک نیز بسیار مؤثر می باشد و می توان از آن به عنوان بالم لب طبیعی استفاده کرد.

    4- شادابی پوست را حفظ کنید

    روغن کرچک حاوی خواص ضد پیری پوست است، زیرا باعث تولید کلاژن و الاستین در پوست شده که علائم پیری مانند چین و چروک را کاهش داده و یا به تأخیر می اندازد که این باعث ظاهری جوان و شاداب می شود.

    از این روغن می توان برای انواع پوست استفاده کرد. شما می توانید برای پوست خشک: یک قاشق غذاخوری روغن کرچک با یک قاشق چایخوری روغن کنجد، برای پوست های چرب: یک قاشق غذاخوری روغن کرچک با یک قاشق چایخوری روغن جوجوبا و برای پوست های معمولی: یک قاشق غذاخوری روغن کرچک با روغن هسته انگور ترکیب کرده و بعد مصرف کنید.

    طرز مصرف از این ماسک به این صورت می باشد که شب مخلوط را بر روی پوست قرار دهید و به آرامی ماساژ دهید. سپس یک حوله پنبه ای را به آب گرم آغشته کنید و به مدت زمان بین پنج تا ده دقیقه روی صورت بگذارید. بعد از گذشت مدت زمان تعیین شده می توانید روغن اضافی روی پوست را با حوله پاک کنید. همچنین شما می توانید برای مرطوب کردن اطراف چشم نیز از ترکیب روغن کرچک با روغن بادام استفاده کنید.

    5- روشن کننده پوست

    یکی از اصلی ترین مزایای روغن کرچک این است که به جلوگیری از ایجاد لکه های تیره در صورت کمک می کند و این لکه ها ممکن است در اثر افزایش سن یا قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ظاهر شوند. اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک می توانند به لایه های عمیق پوست نفوذ کرده و رشد سلول های جدید را تحریک کنند. همچنین این روغن می تواند در از بین بردن علائم ترک پوست و محو کردن زخم هایی که در مناطق مختلف بدن ظاهر می شوند، نیز کمک کنند.

    6- محو کردن چین و چروک

    روغن کرچک سرشار از اسیدهای چرب و ویتامین E است که می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل کنند. این مواد طبیعی برای درمان پیری زودرس و درمان چین و چروک بسیار ایده آل هستند. اجزای روغن کرچک باعث افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست می شود که این دلیل اصلی برای جوانی پوست می باشد.

    7- تامین رطوبت و زیبایی لب ها

    لب‌ ها مانند سایر قسمت‌ های بدن غدد چربی ندارند، که روغن‌ های طبیعی را برای مرطوب کردن و حفظ درخشش پوست تولید کنند.

    از این رو، لب های بسیار ظریف و مستعد ترک خوردن و آسیب بیشتر هستند. محصولات آرایشی شیمیایی، عوامل محیطی مانند آلودگی یا آب و هوای سرد، عوامل ریسکی سبک زندگی مانند سیگار کشیدن می‌ توانند موجب تحریک شدید لب ها شوند.

    روغن کرچک منبعی غنی از اسیدهای چرب مفید امگا است که پوست را آبرسانی و شاداب می کند. این اسیدهای چرب رشد بافت سالم را تحریک کرده، آسیب‌ های موجود را ترمیم می‌ کنند و پوست‌ های صاف و بدون لک ایجاد می‌ کنند.

    روغن کرچک فوق العاده متراکم است و بافتی کرمی و روغنی دارد. حاوی اسید ریسینولئیک است که یک مرطوب کننده طبیعی قوی است. هنگامی که روغن کرچک روی لب ها استفاده می شود، بلافاصله رطوبت لب را تامین کرده که موجب می شود لب ها باطروات به نظر برسند.

    روغن کرچک به عنوان یک مرطوب کننده به حفظ رطوبت کمک می کند. این خاصیت آن را برای بازگرداندن رطوبت به لب هایی که در هوای سرد و خشک بیش از حد کدر می شوند، ارزشمند می کند. فوراً پوست لطیف را آبرسانی و حجیم می کند و آن را شاداب و لطیف نمایان می کند.

    روغن کرچک به عمق پوست اطراف لب‌ ها نفوذ می‌ کند و در نتیجه آن‌ ها را نرم می‌ کند و ظاهر خطوط ظریف و چین و چروک‌ هایی را که بر این نواحی تأثیر می‌ گذارند، به تأخیر می‌ اندازد.

    روغن کرچک برای مو

    فواید روغن کرچک برای مو

    1- کاهش ریزش مو

    این ماده حاوی اسید ریسینولئیک است که گردش خون در پوست سر را بهبود می بخشد و این امر باعث بهبود سلامت پوست سر و فولیکول های مو می شود که نقش مهمی در کاهش ریزش مو دارد. همچنین این روغن با تغذیه پوست سر و محافظت از آن در برابر میکروب و قارچ ها، ریشه های مو را نیز تقویت می کند.

    2- درمان شوره سر

    به وجود آمدن شوره سر دلیل های مختلفی مانند خشکی پوست سر، میکروب ها و … دارد. روغن كرچك حاوی مواد ضد قارچ مانند اسید ریسینولئیک است كه می تواند به از بین بردن انواع باکتری و قارچ ها کمک کند. همچنین این روغن می تواند از خشکی پوست سر نیز جلوگیری کند که این امر مانع از به وجود آمدن شوره سر می شود.

    3- درمان موخوره

    روغن کرچک می تواند شکاف های آسیب دیده کراتین موجود در مو را پر کند، بنابراین باعث تقویت مو شده که این امر، از به وجود آمدن موخوره جلوگیری می کند.

    4- نرم کننده طبیعی مو

    روغن کرچک به دلیل اسید های چرب و ویتامین هایی که دارد باعث تقویت و مرطوب شدن موها می شود که به نرم و براق شدن آن ها کمک بسیاری می کند.

    5- محافظت از مو در برابر آسیب ها احتمالی

    اسیدهای چرب موجود در روغن کرچک یک لایه محافظ برای مو تشکیل می دهد که از آن ها در برابر آسیب های ناشی از اشعه های مضر خورشید محافظت می کند. همچنین می تواند از پوست سر در برابر آسیب های ناشی از مواد شیمیایی موجود در رنگ و محصولات مو نیز محافظت کند.

    طرز تهیه روغن کرچک در خانه

    روغن کرچک از فرآوری دانه های کرچک به صورت پرس سرد استخراج می شود. بعد از روغن گیری، سپس در چند مرحله به خوبی تصفیه شده تا تمام سموم در روغن به طور کامل حذف شود.

    برای تهیه روغن کرچک در خانه ابتدا دانه های کرچک را جمع آوری کرده و پوست آن را بگیرید تا دانه ها را جدا کنید. سپس برای مدتی در هوای ازاد بگذارید دانه ها را تا به طور کامل خشک شوند. بعد از خشک شدن، دانه‌ های کرچک را داخل تابه بریزید و روی حرارت متوسط ​​با دمای 140 درجه سانتی‌ گراد تفت دهید. هنگامی که دانه ها طلایی شدند، آن ها را از روی حرارت بردارید. دانه ها را روی سطح صافی پخش کنید تا کاملا خنک شوند و از سوختن حرارت باقیمانده تابه جلوگیری کنید.

    بعد از خنک شدن دانه ها، آن را در آسیاب یا مخلوط کن بریزید و به صورت خمیری صاف درآورید. خمیر دانه کرچک را به یک قابلمه یا تابه پهن کنید، مقداری آب اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر قوام آبکی داشته باشد.

    محتویات را روی حرارت متوسط قرار دهید. حرارت کمک می کند تا روغن از حالت خمیر غلیظ خارج شود. پس از 50 دقیقه تا 1 ساعت بعد، خمیر را از روی حرارت بردارید و صاف کنید تا بقایای دانه کرچک گرفته شود. اما اگر مخلوط شما خیلی غلیظ به نظر می رسد، می توانید آب داغ بیشتری اضافه کنید و مخلوط کنید تا به راحتی صاف و یکدست شود.

    خمیر مایع را در ظرفی درب دار ریخته و به مدت 3 ساعت در فریزر قرار دهید. پس از آن، کاسه را از فریزر خارج کنید، متوجه خواهید شد که روغن از مخلوط جدا شده و روی سطح آن شناور است. از یک قاشق بزرگ برای ریختن روغن در ظرف استفاده کنید. مراقب باشید روغن را دوباره با مایع مخلوط نکنید.

     

    عوارض جانبی روغن کرچک

    یکی از سوالات افرادی که مایل به استفاده از روغن کرچک هستند این است که آیا مصرف روغن کرچک عوارض جانبی دارد؟ استفاده از روغن کرچک معمولاً بی خطر است، به شرطی که در دوز مناسب و طبق توصیه استفاده شود.

    • مصرف روغن کرچک در دوزهای زیاد به مدت طولانی ممکن است باعث دفع مایعات و پتاسیم از بدن شود. همچنین موجب برخی علائم مانند گرفتگی شکم، اسهال، حالت تهوع، سرگیجه، توهم، غش و … می شود.
    • لازم به ذکر است که برخی از افراد ممکن است هنگام مصرف از روغن کرچک دچار یک واکنش آلرژیک شوند. اگر هنگام استفاده موضعی از این روغن علائمی مانند بثورات پوستی، تورم رؤیت شد و یا در صورت مصرف خوراکی دچار انسداد روده، مشکلات صفراوی یا درد معده شدید حتما مصرف را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.

    برای خرید روغن کرچک اصل می توانید به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

    خرید روغن کرچک

    آیا تا به حال برای مصارف درمانی از روغن کرچک استفاده کرده اید؟ لطفا نظرات و پیشنهادهای خود را با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

    منبع: healthline

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲۲ رای

    1 دیدگاه برای “روغن کرچک؛ 21 خواص روغن کرچک برای پوست و مو

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.