خواص روغن هسته هلو و مضرات احتمالی آن

روغن هسته هلو از دانه هلو استخراج می شود. نام لاتین آن “prunus persica” است و روغنی سبک با رنگ زرد کمرنگ می باشد. از جمله خواص روغن هسته هلو، می توان به سبک و مخملی بودن آن اشاره کرد که به راحتی جذب پوست می شود. همچنین روغن  هسته هلو سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب است که برای تغذیه پوست خشک یا آسیب دیده مناسب می باشد.

هسته هلو سرشار از آنتی اکسیدان است که به احیای پوست و مقابله با علائم پیری کمک می کند، به همین خاطر به عنوان بخشی از ترکیب رایحه درمانی به کار برده می شود. این روغن به دلیل بافت سبک خود، مناسب برای انواع پوست های خشک یا ظریف می باشد. رایحه لطیف روغن دانه هلو در صورت ترکیب با سایر مواد برای ایجاد سرم های روغنی، شامپوها، صابون ها، مرطوب کننده ها و روغن های ماساژ، پایه بسیار خوبی محسوب می شود.

روغن هسته هلو

درخت هلو در اصل در چین، 2000 سال قبل از میلادی کشت و نمادی از جاودانگی محسوب می شده است. این درخت در اصل توسط ایرانی ها به اروپا رسید. امروزه درخت هلو در مناطق مدیترانه (ایتالیا، اسپانیا، یونان، فرانسه)، در ترکیه، ایالات متحده آمریکا (کالیفرنیا) و همچنین در ژاپن، آرژانتین، شیلی و چین کاشته می شود.

ارزش و ترکیبات غذایی روغن هسته هلو

ارزش غذایی روغن هسته هلو در هر 100 گرم به صورت زیر است:

انرژی 900 کیلو کالری
چربی 100 گرم
اسیدهای چرب اشباع 8 گرم
اسیدهای چرب اشباع نشده 67 گرم

طرز تهیه روغن هسته هلو

روغن هسته هلو از طریق فرایندی به نام پرس سرد ساخته می شود و در تحت فشار بالای هیدرولیک قرار می گیرد. روش پرس سرد بهترین روش برای بدست آوردن روغن هلو است. زیرا از این طریق روغن خواص غذایی اصلی خود را حفظ می کند.

طرز تهیه روغن هسته هلو

 

حتما اطمینان حاصل کنید که روغن هسته هلو به صورت پرس سرد تولید شده است، زیرا در روش استخراج با حلال های شیمیایی اغلب در مرحله نهایی سموم تولید می کند. از آنجا که سایر روش ها درمانی نیستند، می توانند اثرات منفی داشته باشند.

روش های استفاده از روغن هسته هلو

از روغن هلو در تهیه برخی از شامپوها استفاده می شود. همچنین به منزله یک مرطوب کننده طبیعی است که در تولید انواع کرم ها نقش بسزایی دارد و به آن رنگ خاصی می بخشد. در هنگام استرس و اضطراب، ماساژ پیشانی با این روغن، باعث ایجاد احساس آرامش می شود و ثابت شده که اضطراب را به طور چشم گیری کاهش می دهد.

هنگامی که به منظور از بین بردن اختلالات داخلی کاربرد دارد، می توانید چند قطره از این روغن را به سوپ ها یا چای بیفزایید. گرچه این روغن در اصل خوراکی است، اما با این وجود باید با مشورت یک پزشک متخصص و یا تحقیق کامل در مورد دستورالعمل های مصرف آن استفاده شود.

خواص روغن هسته هلو

اصلی ترین اجزای درمانی روغن هلو اسیدهای چرب امگا 3 و 6، اسید اولئیک و اسید ولینولیک هستند. این اسیدهای سالم به پوست کمک می کند تا تعادل رطوبت خود را حفظ کرده و تقویت، ترمیم و سفت شدن پوست را افزایش دهد. آنتی اکسیدان های غنی و ویتامین های C و E موجود در این روغن، رادیکال های آزاد را نابود کرده و علائم پیری را از بین می برد.

از آنجا که روغن هسته هلو روغنی سبک است، تقریباً برای تمامی انواع پوست مناسب می باشد؛ همچنین ترکیب روغن هسته هلو با روغن های اساسی، برای استفاده از آن به عنوان روغن پایه برای تهیه شامپو یا ساختن مرهم و کرم می تواند بهترین گزینه باشد. روغن هسته هلو اغلب در تهیه محصولات زیبایی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، از روغن هسته هلو می توان برای درمان استرس، اضطراب، وسواس و افسردگی استفاده کرد.

فواید روغن دانه هلو برای مو

در مقابل اثر مواد شیمیایی و اسیدهای چرب موجود در آن، روغن هسته هلو پوست سر را به طور جدی تحریک کرده و گردش خون را بالا می برد. این روغن از ریزش مو جلوگیری می کند و همچنین باعث افزایش رشد سالم مو نیز می شود. می توانید روغن دانه هلو را مستقیماً روی پوست سر و موهای خود ماساژ دهید. این روغن به راحتی به پوست سر نفوذ کرده و بدون گرفتگی منافذ پوست و یا باقی ماندن چربی های اضافی، آن را کاملاً آبرسانی کند.

این روغن داروی بسیار خوبی برای شوره سر نیز می باشد و مانع از بروز شوره سر خواهد شد. برای از بین بردن قطعی شوره سر، 10 تا 12 قطره روغن نعناع به 6 تا 12 قاشق چای خوری روغن هلو اضافه کنید و آن را بر روی پوست سر خود ماساژ دهید. در صورت امکان، حداقل برای 1 ساعت بگذارید بماند و سپس با یک شامپو ملایم آن را بشویید.

همچنین می توانید با استفاده از روغن هلو، که یک محصول واقعا عالی برای مو می باشد، مستقیماً روی موهای خود ماساژ دهید تا رطوبت موهای شما را حفظ کند. برای این کار کافی است چند قطره روغن دانه هلو را در کف دست خود ریخته و پوست سر را ماساژ دهید و سپس به آرامی آن را به ساقه های مو انتقال دهید.

موهای خود را با کلاهی بپوشانید و در صورت امکان حداقل 1 ساعت یا یک شب بگذارید بر روی سر بماند. بعد از شستن مو احساس خواهید کرد که بهترین نرم کننده طبیعی که تاکنون استفاده کرده اید همین روغن است. از آنجا که این روغن سبک است، به راحتی شسته می شود و هرگز موهای شما را چرب نخواهد کرد.

پوشاندن مو با روغن هسته هلو به شما در حفظ رنگ طبیعی مو و ماندگاری بیشتر رنگ مو کمک می کند. به موهای شما درخشش و زیبایی می بخشد و از آنها در برابر اشعه ماورا بنفش و آسیب های احتمالی آفتاب محافظت می کند. این ماده با خشکی و شکنندگی مو مبارزه کرده و وزی مو را رفع می کند.

یک روش موثر وجود دارد که برای مو بسیار مفید است. شما می توانید مخلوطی از روغن اسطوخودوس، روغن رزماری و روغن هلو را باهم ترکیب کنید و مستقیماً روی موهای خود ماساژ دهید. این مخلوط ماده ای مغذی و ترمیم کننده عالی برای مو می باشد. همچنین به دلیل عطر خوش آن، باعث بوی مطلوب موها نیز می شود.

خواص روغن هسته هلو برای پوست

روغن هسته هلو برای افرادی که پوست چرب دارند بسیار محبوب و پرکاربرد خواهد بود. از آنجا که این روغن بسیار سبک است، بدون اینکه هیچ اثر نامطلوبی از خود برجای بگذارد، به راحتی در پوست نفوذ می کند. این روغن همچنین می تواند آکنه را از بین ببرد. زیرا به راحتی در عمق پوست نفوذ کرده و منافذ را ترمیم می کند. یکی از دلایل اصلی ایجاد آکنه منافذ باز پوست است که در این صورت درمان خواهد شد.

برای رفع آکنه می توانید، 1 قاشق چایخوری روغن درخت چای یا روغن اسطوخودوس را با 5 قطره روغن دانه هلو ترکیب کرده و به قسمت آسیب دیده پوست بزنید.

روغن دانه هلو یک مرطوب کننده عالی برای همه مناطق، از صورت تا پاها است. علاوه بر این، به لطف ویتامین C و به ویژه ویتامین E بالا آن، می تواند علائم پیری را کم تر کند. این آنتی اکسیدان ها با آسیب رادیکال های آزاد که باعث ایجاد چین و چروک و ظاهری نامطلوب می شوند مقابله می کنند.

اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن هسته هلو بر ترمیم و سلامت پوست تاثیر دارند. به پوست کمک می کند تا حدودی خاصیت ارتجاعی و جوانی خود را بدست آورد. تولید کلاژن و الاستین را بسیار افزایش دهد،. بنابراین روغن هسته هلو می تواند به تسکین بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما نیز کمک کند.

دیگر فواید روغن هلو

کسانی که نمی خواهند هنگام تشدید تب از دارو به عنوان تب بر استفاده کنند و می خواهند با روش های طبیعی تب را کاهش دهند، می توانند از روغن هلو مصرف کنند. کافیست روغن هلو را برای کاهش تب در ناحیه پیشانی ماساژ دهید. همچنین با چکاندن چند قطره روغن هلو روی حبه های قند می توان آن را برای کاهش تب استفاده کنید.

ثابت شده است روغن هلو در از بین بردن کرم های روده بسیار تاثیرگذار است و باعث از بین بردن یبوست، سوء هاضمه بعد از غذا و ناراحتی های معده می شود.
بنابر نتایج تحقیقات انجام شده بر روی افرادی که استفاده منظم از روغن هلو داشتند، مصرف خوراکی این روغن به دلیل اینکه غنی از ارزش های غذایی مناسب برای بدن است، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود. با تقویت سیستم ایمنی بدن از تمام مشکلات فصلی که ممکن است رخ دهد می توان جلوگیری کرد.

استرس در زندگی روزمره از عواملی است که سیستم ایمنی را ضعیف خواهد کرد بنابراین، استفاده از این روغن برای افرادی که دارای استرس بیش از اندازه هستند توصیه می شود، زیرا می تواند استرس را کاهش می دهد.

مضرات روغن هسته هلو

مضرات روغن هسته هلو

  • گرچه روغن هسته هلو بافت سبکی دارد اما، با توجه به این که حاوی اسیدهای طبیعی زیادی می باشد، در صورت استفاده بیش از اندازه بر روی پوست ممکن است التهاب و سوزش پوست را به همراه داشته باشد. همچنین در صورت مصرف خوراکی بیش از حد، می تواند علائمی مانند حالت تهوع، ناراحتی معده و اسهال را به دنبال داشته باشد.
  • از روغن های اساسی رقیق نشده بدون تست حساسیت روی پوست استفاده نکنید.
  • از تماس روغن با مناطق حساس مانند چشم خودداری کنید.
  • این روغن را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
  • در کودکان زیر 5 سال، تا حد امکان از روغن های اساسی استفاده نکنید.
  • قبل از استفاده از روغن های اساسی در دوران بارداری با متخصص خود حتما مشورت کنید.
  • بهتر است روغن هسته هلو، در جای خشک و خنک نگهداری شود.

روغن هلو، روغنی خوش عطر و طعم با خواص بسیاری است که در این مقاله ذکر شد. این روغن به دلیل عطر و طعم دلپذیر خود بسیار محبوب است.

جهت خرید روغن هسته هلو اصل می توانید به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

آیا تجربه استفاده یا مصرف این روغن دلپذیر را داشته اید؟ تجریبات و نظرات خود را با ما حتما در میان بگذارید.

منبع: ciltguzellik و faydalarizararlari

4.4/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *