مضرات روغن آووکادو عبارتی است که احتمالا در نگاه اول کمی دور از ذهن و باور ناپذیر باشد، اما در همین لحظه این سوال را در ذهنتان ایجاد کرد که؛ آیا روغن آووکادو با دنیایی از فواید، می تواند خطراتی هم برای سلامتی ما در پی داشته باشد؟
- تضعیف اثر برخی از انواع داروها
- افزایش خطر اضافه وزن
- بروز واکنش آلرژیک
- تحریک پوست
- و ….
تعدادی از این موارد هستند که در این پژوهش کوچک از بکرینا با دقت هرچه تمام آن ها را بررسی کرده ایم.
در ابتدا گریزی میزنیم به یک باور غلط؛ بسیاری از افراد بر این عقیده هستند: “هر محصولی که طبیعی و گیاهی باشد قطعا برای سلامتی ما مفید است. ”
همه ی ما به خوبی می دانیم که حتی محصولات کاملا طبیعی هم می توانند تحت شرایطی سلامتی ما را به خطر بیاندازند.
همیشه به یاد داشته باشید هیچ قطعیتی در خصوص مصرف هیچ گونه محصولی اعم از طبیعی یا شیمیایی وجود ندارد.
مضرات روغن آووکادو
اکنون توجه شما را به تعدادی از برجسته ترین مضرات احتمالی روغن آووکادو جلب می کنیم:
1.بروز واکنش آلرژیک
یکی از مضرات روغن آووکادو هرچند نادر می تواند این باشد که ممکن است در برخی افراد، به ویژه کسانی که به لاتکس حساسیت دارند ایجاد علائم آلرژیک کند. علائم حساسیت ناشی از خوردن روغن آووکادو در این افراد ممکن است خفیف یا شدید باشد و با افزایش میزان استفاده از روغن آووکادو، شدتشان افزایش یابد.
واکنش حساسیتی که ممکن است پس از خوردن میوه آووکادو ظاهر شود، به این دلیل است که آووکادو حاوی یک ماده پروتئینی می باشد که بسیار شبیه پروتئین موجود در محصولات لاتکس است که در هنگام استفاده از این محصولات باعث بروز آلرژی می شود.
موارد زیر برخی از علائم رایج آلرژی به لاتکس هستند که در هنگام ظهور حساسیت به روغن آووکادو نیز قابل مشاهده هستند.
علائم جزئی: | خارش قرمزی پوست بثورات پوستی |
نشانه هایی با شدت متوسط تا شدید: | سرفه عطسه استفراغ خارش گلو آبریزش بینی خارش چشم مشکلات تنفسی آنژیوادم (تورم بدون درد زیر پوست) |
2. تضعیف اثر برخی از انواع داروها
جالب است بدانید ویتامین K تاثیر مهمی در تحریک لخته شدن خون دارد و آووکادو نیز منبع ویتامین K است. با استناد به این موضوع محتمل است زیاده روی در خوردن این میوه اثربخشی برخی از داروهای ضد انعقاد را کاهش و احتمال تشکیل لخته خون را افزایش دهد.
به عنوان مثال وارفارین یک نمونه از این دارو ها است که تاثیرش در استفاده با آووکادو تضعیف می شود. البته این احتمال هنوز به صورت علمی برای روغن آووکادو بررسی و تایید نشده است ولی بهتر است در شرایط خاص پزشکی جانب احتیاط را نگاه داشت.
3. افزایش خطر اضافه وزن
با وجود اینکه غالب چربی های موجود در روغن آووکادو از نوع غیراشباع هستند، زیاده روی در مصرف این روغن مانند خوردن بیش از حد هرگونه روغن دیگری می تواند منجر به افزایش وزن شود. توجه داشته باشید که این مورد در حالت معمول و زمانی که مصرف به اندازه از روغن آووکادو داشته باشیم جزو مضرات آن بشمار نمی رود.
خالی از لطف نیست نگاهی به ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری روغن آووکادو داشته باشید:
کالری: | 124 |
پروتئین: | 0 گرم |
چربی: | 14 گرم |
کربوهیدرات: | 0 گرم |
فیبر: | 0 گرم |
شکر: | 0 گرم |
4. تحریک پوست
مضرات روغن آووکادو هرچند احتمالی نه تنها ممکن است در نتیجه خوردن این روغن ظاهر شوند، بلکه ممکن است در اثر استفاده پوستی از روغن آووکادو یا برخی محصولات که در ترکیبشان از این روغن بهره گرفته شده نیز بروز کنند.
در موارد بسیار کمی استفاده از روغن آووکادو به عنوان روغن ماساژ و یا مرطوب کننده به صورت موضعی می تواند برخی پوست ها را تحریک کند.
احتمالاتی تحت عنوان مضرات روغن آووکادو :
علاوه بر موارد بالا همچنان برخی احتمالات و شایعات در خصوص روغن آووکادو شنیده می شود که هیچ گونه منبع معتبری آن ها را تایید نکرده.
اما علی رغم عدم وجود مستندات علمی و ثابت شده مروری کوتاه بر آن ها می کنیم تا از اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه، هرچند نادر مطلع شویم:
1- بارداری و شیردهی
روغن آووکادو به عنوان یک ماده طبیعی نسبتاً بی خطر است. با این حال هنوز اطلاعات قابل اعتماد و کافی برای دانستن اینکه آیا آووکادو در دوران بارداری یا شیردهی با اهداف درمانی بی خطر است یا خیر وجود ندارد. پس در دایره امن خود بمانید و به مقدار معمول آن در رژیم غذایی بسنده کنید.
توصیه می شود که زنان باردار و سایر افرادی که حساسیت های شدید غذایی دارند از مصرف آووکادو و روغن آن خودداری کنند.
شنیده می شود زمانی که مادران شیرده بیش از حد آووکادو مصرف می کنند، فرایند هضم در نوزادان آن ها مختل می شود. مادران باردار و شیرده بهتر است قبل از استفاده از روغن آووکادو به هر شکلی محتاط باشندو با پزشک خود مشورت کنند.
2- مشکلات گوارشی
مصرف مقادیر زیاد روغن آووکادو ممکن است در برخی افراد علائمی مانند تب، ناراحتی معده و تحریک دستگاه گوارش را ایجاد کند.
تعدادی از افراد ممکن است هنگام خوردن میوه آووکادو مشکلات گوارشی را تجربه کنند، اگر جزو این دسته هستید حتما در ابتدا روغن آووکادو را به مقدار کمی تست کنید تا از تجربه علائم شدید در امان باشید. به خاطر داشته باشید همیشه حد تعادل را در مصرف روغن های گیاهی رعایت کنید.
3- نارسایی کبدی
آووکادوی مکزیکی که حاوی استراگول و آنتول می باشد ممکن است منجر به واکنش های منفی در بدن شود. بنابراین جهت اطمینان خاطر، بهتر است افرادی که با مشکلات کبدی مواجه هستند جزئیات تولید را از منبع تولیدی روغن جویا شده و در مصرف محصول احتیاط کنند.
4- میگرن
میگرن نوعی رایج از سردردهای مزمن است که می تواند باعث تهوع ، استفراغ و حساسیت به نور شود و عملکرد طبیعی فرد را دشوار کند.
در موارد نادری خوردن بیش از حد آووکادو می تواند باعث شروع علائم میگرن شود اما هنوز مطالعه محکمی برای تاثیر روغن آووکادو بر میگرن انجام نشده پس همچنان توصیه می شود با خیال راحت اما به اندازه از این روغن استفاده کنید.
هشدار:
واضح است در دوره ای از زمان قرار داریم که تقاضای مصرف کنندگان برای آووکادو و مشتقاتش، از جمله روغن تهیه شده از میوه آن، در حال افزایش است. روغنی که منبع بسیار خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و انواع چربی های مفید برای کاهش خطرات بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت است.
اما جالب است بدانید طبق تحقیقات جدید متخصصان علوم غذایی در دانشگاه دیویس کالیفرنیا، اکثریت قریب به اتفاق روغن آووکادوهایی که در ایالات متحده فروخته میشود، کیفیت پایین، برچسب تقلبی یا ناخالصی با روغن های ارزان دارند.
In the country’s first extensive study of commercial avocado oil quality and purity, UC Davis researchers report that at least 82 percent of test samples were either stale before expiration date or mixed with other oils. In three cases, bottles labeled as “pure” or “extra virgin” avocado oil contained near 100 percent soybean oil, an oil commonly used in processed foods that’s much less expensive to produce.
در اولین مطالعه گسترده این کشور در مورد کیفیت و خلوص روغن آووکادو تجاری، محققان UC Davis گزارش دادند که حداقل 82 درصد از نمونههای آزمایشی جدا از تاریخ انقضا کهنه بوده یا با روغنهای دیگر مخلوط شدهاند. در سه مورد، بطریهایی که دارای برچسب روغن آووکادو «خالص» یا «فرا بکر» بودند، حاوی تقریباً 100 درصد روغن سویا بودند، روغنی که معمولاً در غذاهای فرآوریشده استفاده میشود و تولید آن بسیار ارزانتر است.
مضرات روغن آووکادو قابل پیشگیری هستند
برای کاهش احتمال مضرات روغن آووکادو تا حد ممکن این موارد را رعایت کنید:
- برای استفاده موضعی روغن آووکادو روی پوست ابتدا آن را بر ناحیه کوچکی از پوست تست کرده و مطمئن شوید که هیچ واکنش آلرژیکی به روغن برای شما وجود ندارد.
(توصیه می شود مقدار کمی از روغن را در نواحی حساس مانند پوست گردن یا داخل بازو تست کنید. در صورتی که پس از گذشت نیم ساعت تا چهل دقیقه شاهد علائمی مانند قرمزی، کهیر، خارش، سوزش و… روی پوست نبودید می توانید با اطمینان از این محصول برای پوست صورت نیز بهره ببرید.) - در صورتی که از رشد بیش از حد باکتری های بد در روده رنج می برید، تمایل دارید وزن خود را حفظ کنید یا اگر از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنید؛ خوردن مقدار کمی روغن آووکادو برایتان کافی است نیازی به زیاده روی نیست.
- در مورد مصرف روزانه و مداوم روغن آووکادو به همراه برخی از انواع داروهای ضد انعقاد خون با پزشک خود مشورت کنید.
- اگر به لاتکس آلرژی دارید حتما پیش از مصرف روغن آووکادو با پزشک خود مشورت کنید.
- حتما از روغن آووکادو اصل استفاده کنید.
از مضرات روغن آووکادو که بگذریم، همانطور که می دانید این روغن حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی زیادی است که برای سلامت بدن به خصوص موها ضروری است. روغن آووکادو ممکن است به اندازه روغن زیتون و یا روغن نارگیل معروف و پر استفاده نباشد، اما این موضوع چیزی از ارزش های این روغن کم نکرده و مزایای فوق العاده اش برای سلامتی و زیبایی را نفی نمی کند.
از شما دعوت می کنم در این ویدیو از دکتر اریک برگ مرور کوتاهی هم بر فواید روغن آووکادو داشته باشید:
این ویدیو از صفحه یوتیوب دکتر اریک برگ توسط تیم محتوای بکرینا ترجمه شده است.
فواید روغن آووکادو
تاکنون مطالعات بسیاری بر روی این محصول انجام شده مبنی بر این که روغن آووکادو فواید زیادی برای سلامت کلی بدن دارد. این روغن سرشار از چربی های مفید است.
روغن آووکادو حاوی 70% اسید اولئیک بوده که نوع خاصی از چربی مهم برای سلامت قلب است. این روغن از حدود 12 درصد چربی اشباع شده و 13 درصد چربی اشباع نشده چندگانه تشکیل شده است که کلسترول بد را کاهش می دهد و سلامت قلب را بهبود می بخشد.
روغن آووکادو برای ارتقای سلامت چشم مفید است. این روغن منبع خوبی از لوتئین است، یک کاروتنوئید که عمدتا در چشم یافت می شود و یک آنتی اکسیدان است که فواید زیادی برای حفظ سلامت و عملکرد چشم دارد.
کاهش علائم آرتریت روماتوئید که یک بیماری نسبتاً شایع است. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که برخی از عناصر استخراج شده از روغن آووکادو و روغن سویا در تسکین درد به ویژه در افراد مبتلا به بیماری های لگن و زانو تاثیرگذارند.
مشخص شده است که عناصر موجود در این روغن ممکن است در پیشگیری از التهاب لثه نیز مفید باشند و احتمال ابتلا به عفونت لثه را کاهش دهند. برخی از علائم شایع التهاب لثه عبارت اند از: قرمزی، خونریزی لثه، بوی بد دهان، ترک خوردگی و شکستگی استخوان ها و بافت های اطراف دندان
روغن آووکادو به واسطه اسیدهای چرب موجود در آن برای حفظ سلامت پوست بسیار مفید بوده و فرایند التیام زخم ها را سرعت می دهد. همچنین نتایج حاصل از یک مطالعه نشان داد کرمی حاوی روغن آووکادو و ویتامین B12 پس از 12 هفته استفاده منظم توانست وضعیت سلامت پوستی افراد مبتلا به پسوریازیس را بهبود دهد.
منابع:
National Library of Medicine
روغن آووکادو برای پوست های حساس خوبه یا بد؟ و آیا استفاده ازش برای پوستی که دچار درماتوگرافی هست عوارضی داره؟
سلام و درود.
روغن آووکادو به طور کلی برای پوست های حساس بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مانند هر محصول مراقبتی دیگر، ممکن است بطور خاص در برخی افراد واکنش آلرژیک یا تحریک پوستی ایجاد کند. روغن آووکادو سرشار از اسیدهای چرب و ویتامین E است که می تواند پوست را مرطوب و تغذیه کند. همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است به محافظت از پوست در برابر آسیب های محیطی نیز کمک کند. با این حال با توجه به شرایطی که فرمودید، فرد مبتلا به کهیر پوستی بهتر است هنگام استفاده از روغن آووکادو احتیاط کند، چراکه روغن به طور بالقوه می تواند شرایطش را تشدید کند. درماتوگرافی یا کهیر پوستی که به عنوان “پوست نگاری” هم شناخته می شود، نوعی واکنش پوستی است که در آن پوست هنگام خراشیدگی یا مالش برآمده و ملتهب می شود. این احتمال وجود دارد که استفاده از روغن آووکادو در برخی افراد واکنش مشابهی ایجاد کند. اگر پوست حساسی دارید. یا مبتلا به درماتوگرافی هستید و می خواهید از روغن آووکادو استفاده کنید، بهتر است ابتدا مقدار کمی از روغن را روی ناحیه کوچکی از پوست ماساژ دهید و ۲۴ ساعت صبر کنید تا ببینید آیا قرمزی یا علائم آلرژیک رخ می دهد یا خیر درصورت بروز خارش یا سایر علائم تحریک، مصرف را قطع کنید و با یک متخصص پوست مشورت کنید.