روغن فندق چیست؟ خواص روغن فندق برای پوست و مو

روغن فندق توسط دستگاه پرس از میوه فندق به دست می آید که معمولاً از این روغن برای پخت و پز و سس سالاد استفاده می شود. خواص روغن فندق و مضرات احتمالی آن را در این مقاله بررسی میکنیم. درخت فندق از اروپای شرقی و مرکزی منشا گرفته است. امروزه ترکیه بزرگترین تولید کننده و صادر کننده این دانه آجیلی می باشد.

از نمونه کاربردهای این روغن می توان به مراقبت از پوست و مو یا روغن ماساژ اشاره کرد. روغن فندق سرشار از اسیدهای چرب ضروری، ویتامین های مغذی مانند ویتامین A ،C ،E ،K و مواد معدنی از جمله منیزیم، پتاسیم، کلسیم، فولات، روی، آهن، منگنز است که این ترکیبات می توانند به محافظت از پوست در برابر آسیب های اشعه های مضر خورشید، تولید کلاژن و سایر مشکلات، کمک کند.

ارزش غذایی روغن فندق

روغن فندق مملو از چربی ها و پروتئین های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است. طبق بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، در هر 100 گرم روغن فندق تقریباً 883/9 کالری دارد. در جدول ذیل مقدار برخی از ترکیبات این روغن مشخص شده است.

 

عناصر مقدار (بر حسب هر 100 گرم)
کالری 883/9
چربی 100
اسیدهای چرب اشباع 7/431
اسیدهای چرب چند غیر اشباع 10/14
اسید های چرب تک غیر اشباع 77/98
اسید اولئیک 77/98
اسید لینولئیک 10/14
آتوکفرول 16/19(میلی گرم)
ویتامین E 45-47 (میلی گرم)

خواص روغن فندق

خواص روغن فندق برای پوست 

آبرسانی پوست

خاصیت آبرسانی روغن فندق بخاطر مقادیر زیاد ویتامین E و اسیدهای چرب مفید آن است. ویتامین E دارای ویژگی هیدراتاسیونی فراوان است که در تقویت کشش و خاصیت ارتجاعی پوست، حفظ رطوبت و لطافت آن نقش موثری دارد.

خاصیت مرطوب کنندگی

روغن فندق به دلیل ترکیبات ویتامین E، اسیدهای چرب مفید، منیزیم، کلسیم و پتاسیم، اسیدهای استئاریک و همچنین ویتامین فیتوسترول می تواند در مرطوب کنندگی، نرمی، حفظ رطوبت و در نتیجه جلوگیری از خشکی پوست، بسیار موثر باشد.

افزایش تولید کلاژن

کلاژن یک پروتئین ضروری است که استخوان ها، اندام ها و تاندون ها را به هم متصل می کند. همچنین این ماده ساختار و قابلیت ارتجاعی پوست را بر عهده دارد. پوست با افزایش سن، کلاژن کمتری تولید می کند که ویتامین E موجود در روغن فندق می تواند برای افزایش تولید کلاژن مفید باشد.

محافظت در برابر آسیب های آفتاب

نور خورشید باعث ایجاد رادیکال های آزاد می شود که به سلول های شما آسیب می رسانند و منجر به پیری سطح پوست می شوند. ویتامین E با خنثی سازی رادیکال های آزاد به محافظت از بدن و غشای سلولی، در برابر آفتاب و آسیب های ناشی از آن می پردازد. با ترکیب این روغن با روغن آووکادو یا روغن کنجد و استعمال آن بر روی پوست خود، دیگر نگران آسیب های ناشی از اشعه های خورشید نباشید.

جوان سازی و درخشانی پوست

فندق سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که نقش اساسی در حفظ سلامت پوست و همچنین درخشش آن دارند. آنتی اکسیدان های روغن این دانه، در مبارزه با رادیکال های آزاد و سایر سموم مضر در جریان گردش خون بسیار کارآمد هستند. آنتی اکسیدان ها پوست را از رادیکال های آزاد که احتمال صدمه جبران ناپذیری دارند، پاک سازی می کنند.

 افزایش ارتجاعی پوست

روغن فندق دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب مفید مانند اسید لینولئیک است که به بدن کمک می کند اسیدهای چرب لازم برای پوست خشک را تأمین کند. از این رو روغن فندق بهترین گزینه برای مشکلات خشکی پوست بوده و خاصیت ارتجاعی پوست را به طور چشم گیری بهبود می بخشد.

خاصیت ضد باکتریایی

از جمله فواید روغن فندق برای پوست خاصیت ضدباکتریایی آن است. این روغن منافذ پوست را سفت کرده و ترشح سبوم یا همان چربی پوست را تقویت می کند. همچنین می تواند به عنوان یک داروی ضدباکتری برای مشکلات پوستی مانند خشکی پوست، علائم پیری، زخم و … عمل می کند. توجه داشته باشید این امر برای درمان جوش و آکنه صدق نمی کند.

تنظیم چربی پوست

از دیگر خواص روغن فندق اصلاح چربی پوست است. منافذ پوست را بسته و ترشح چربی پوست را تنظیم می کند. این روغن بیشتر به عنوان ماده اصلی در محصولات آرایشی و بهداشتی همچنین روغن های ماساژ کاربرد دارد.

خواص روغن فندق

خواص روغن فندق برای مو

روغن فندق برای مو بسیار کاربرد دارد و دارای خواص شگفت انگیزی برای زیبایی و سلامت موها است. این روغن را می توان روی پوست سر، ریشه و ساقه های مو قرار داد. روغن فندق بسیار مغذی است و می تواند مواد معدنی مو را تقویت کند که موجب می شود موهای زیبا و سالم را به ارمغان آورد. از دیگر مزایای روغن فندق برای مو می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • مرطوب کردن پوست سر
  • کاهش شوره سر
  • ماساژ و تسکین پوست سر
  • رطوبت و آبرسانی ساقه موها
  • تقویت رشد مو
  • تقویت فولیکول ها و کاهش ریزش مو
  • شادابی و درخشندگی موها

مضرات احتمالی روغن فندق

در مقایسه با سایر روغن ها، روغن فندق دارای میزان متناسب چربی های مطلوب است. از نظر علمی ثابت شده که دریافت متعادل امگا 3، امگا 6 و میزان بالای امگا 9 خطر بیماری های مربوط به قلب و عروق را کاهش می دهد. به نظر می رسد روغن فندق از نظر مقدار مواد غذایی برای اکثر افراد بی خطر است. اما برخی از افراد به فندق حساسیت دارند که دچار واکنش های آلرژیک جدی از جمله مشکلات تنفسی و یا حتی آنافیلاکسی شده اند.
  • مانند هر چیز دیگری ، مصرف بیش از حد روغن فندق مضر است. اگر این روغن بیش از حد مصرف شود، می تواند باعث بیماری های متفاوت قلبی شود.
  • اگرچه این روغن می تواند قند خون را اصلاح کند، اما استفاده زیاد از آن برای درمان بی فایده است.
  • روغن های فندق که ماندگاری آنها به پایان رسیده است، باعث بروز بیماری های مختلفی خواهد شد. به همین دلیل قبل از مصرف باید توجه داشت که تاریخ انقضا سپری نشده باشد.
  • روغن فندق می تواند واکنش های آلرژیک ایجاد کند. گاهی این اختلالات حتی می توانند افزایش یافته و باعث آسم شوند.
  • در مواردی گفته شده که مصرف بیش از اندازه روغن فندق باعث افزایش وزن نامتناسب می شود.

کلام آخر

بهترین خاصیت روغن فندق این است که می توان آن را به صورت خوراکی و همچنین به صورت موضعی استفاده کرد. هر دو روش استفاده از روغن فندق به طور چشمگیری برای تقویت پوست و موهای زیبا و بدن سالم مفید است. این روغن برای کسانی که پوست چربی دارند، سبک است و به راحتی جذب پوست می شود.

روغن فندق مانند اکثر روغن مغزهای دیگر ماندگاری نسبتاً کوتاه مدتی دارد. پس از باز شدن درب ظرف، باید در مدت زمان 6 تا 12 ماه استفاده شود. برای افزایش طول عمر این روغن می توانید آن را با روغن های پایدار دیگری مانند روغن جوجوبا مخلوط کنید.

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید باشد. آیا در زمینه خواص روغن فندق تجربه دارید؟ لطفا نظرات و پیشنهادهای خود را با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

منبع: beautymunsta و ilkelihaber

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *