روغن شمعدانی چیست؟ خواص روغن شمعدانی

  • روغن شمعدانی از یک گونه گیاهی بومی آفریقای جنوبی به دست آمده. خواص روغن شمعدانی بسیار زیاد است و در موارد زیبایی و بهداشتی کاربرد های بسیاری دارد.

    گیاه شمعدانی اکنون در بسیاری مناطق از جمله اروپا و آسیا کشت می شود. این گیاه انواع و گونه های زیادی دارد که گونه رایج آن گل صورتی با رایحه تازه و گل مانند است. هر گونه از این گل معمولا از نظر بو متفاوت است، اما از نظر ترکیب، فواید و موارد استفاده تقریباً یکسان است.

    کاربردها و فواید این گیاه زیبا بسیار متنوع است و برای تقویت ظاهر پوست و مو استفاده می شود. شمعدانی ها در صنعت عطرسازی به دلیل رایحه گل مانند و دلنشین خود ارزشمند هستند و کاربرد بسیاری دارند. استنشاق رایحه شیرین اسانس شمعدانی می تواند با ایجاد یک اثر آرام بخش و با طراوت به احساسات و تقویت حواس کمک کند. عطر اسانس شمعدانی همچنین می تواند به کاهش احساس استرس و آرامش اعصاب کمک کند.

    روغن شمعدانی

    از خواص روغن شمعدانی برای زیبایی می توان گفت از آن برای حفظ سلامت مو و پوست استفاده می شود. هنگامی که روغن شمعدانی به صورت موضعی روی پوست و نقاطی از بدن استفاده شود، ظاهر پوستی را شفاف و با نشاط کرده و بافت آن را تقویت می کند.

    از دیگر فواید روغن شمعدانی همچنین می توان به کاربرد آن برای موهای خشک و چرب اشاره کرد تا آن ها را تقویت کرده و درخشندگی به موها ببخشد. علاوه بر این، اجزای شیمیایی قوی موجود در اسانس شمعدانی یک راه طبیعی برای دفع حشرات مزاحم را ارائه می دهد.

    روغن شمعدانی به طور گسترده ای به عنوان یک عنصر در عطر و لوازم آرایشی استفاده می شود. این اسانس همچنین در رایحه درمانی برای درمان برخی از بیماری ها استفاده می شود. در آروماتراپی، اسانس‌ ها با استفاده از دیفیوزر استنشاق می‌ شوند یا با روغن‌ های حامل رقیق می‌ شوند و برای اثرات تسکین‌ دهنده روی پوست اعمال می‌ شوند.

    خواص روغن شمعدانی

    روغن شمعدانی در چند دهه اخیر توسط دانشمندان بسیاری مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت و خواص و کاربرد های بسیاری برای آن اثبات شد.

    1- درمان آکنه و تسکین التهابات پوستی

    مطالعات و بررسی های متفاوت بر روغن شمعدانی نشان داد که خواص ضدباکتریایی، ضدمیکروبی و ضدعفونی کنندگی قوی روغن شمعدانی باعث کاهش جوش ها، آکنه، تسکین التهابات و تحریکات پوستی و جلوگیری از عفونت ها می شود.

    روغن شمعدانی بعد از بسیاری از آزمایش ها و بررسی های انجام شده برروی آن مشخص شد که راه حل مناسب ضدالتهابی با عوارض احتمالی بسیار محدود است.

    2- جلوگیری از عفونت

    مطالعات متعدد نشان می دهد که روغن شمعدانی ممکن است با عفونت های باکتریایی به طور کامل مقابله کند. این روغن دارای خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی است که آن را در برابر چندین گونه باکتری موثر می کند.

    دانشمندان دریافتند که روغن شمعدانی به اندازه آموکسی سیلین در مبارزه با سویه های باکتریایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس موثر است. در ادامه این مطالعات دانشمندان به این نتیجه رسیدند که در مبارزه با لیستریا مونوسیتوژنز، یک سویه باکتریایی متفاوت، موثر نیست.

    3- از بین بردن اضطراب و افسردگی

    رایحه درمانی روز به روز در حال تبدیل شدن به جریان اصلی در زندگی روزمره امروزه است، حتی در محیط های بیمارستانی، اداری یا مدارس نیز از این روش درمانی استفاده می کنند. بعد از مشاهدات دانشمندان بر زنان در حال زایمان برای اولین بار دریافتند که اسانس یا روغن شمعدانی در روش استنشاقی اثر آرام بخشی دارد و می تواند اضطراب مرتبط با زایمان در مرحله اول را کاهش دهد.

    در پی این مطالعات اثبات شد که اسانس و روغن شمعدانی می تواند باعث آرامش ذهنی شود و خلق و خوی افسردگی را کاهش دهد. مطالعاتی بر روی موش ها، اثرات آرام بخش و ضد افسردگی را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که برای کاهش استرس بسیار موثر است.

    خواص روغن شمعدانی

    4- کاهش علائم آلرژی

    وجود محتوای بالایی از ترکیب سیترونلول در روغن شمعدانی موجب تاثیر بالقوه آن در کاهش واکنش های شدید آلرژیک در بدن خواهد شد. در طی برخی بررسی ها و آزمایشات بر این روغن نتیجه گرفته شد که استفاده موضعی از روغن شمعدانی می تواند خارش و التهاب پوستی ناشی از واکنش های آلرژیک را کاهش و تسکین دهد. به همین ترتیب این روغن با اثر ضد التهابی خود بسیار شناخته شده است.

    5- موثر بر دیابت

    سالیان سال است که در مصر و تونس، روغن شمعدانی به عنوان یک درمان قطعی برای کاهش قندخون کاربرد دارد. محققان با بررسی دقیق تر دریافتند که مصرف روزانه روغن شمعدانی به طور قابل توجهی سطح گلوکز را در خون کاهش می دهد.

    با این حال تحقیقات بیشتری برای اثبات این مسئله مورد نیاز است. همچنین اضافه کردند که استفاده از اسانس شمعدانی در آروماتراپی نیز همین تاثیر را بر قند خون خواهد داشت.

    نحوه استفاده از روغن شمعدانی

    روغن شمعدانی را می توان با روغن حامل مناسبی مانند روغن کنجد رقیق کرد و به صورت موضعی روی پوست استفاده کرد. می توانید از آن به عنوان یک درمان احتمالی برای آکنه یا خارش پوست و هم به عنوان روغن ماساژ استفاده کنید.

    برخی از روغن های حامل ممکن است هنگام استفاده روی پوست باعث بروز واکنش آلرژیک شوند. قبل از استفاده، تست پچ را روی قسمت کمی از پوست انجام دهید تا مطمئن شوید که واکنشی بر پوست شما ایجاد نمی کند.

    هنگام رقیق کردن روغن شمعدانی با روغن حامل، رعایت این دستورالعمل های ذکر شده مهم است. برای بزرگسالان، با مخلوط کردن 15 قطره روغن در هر 6 قاشق چایخوری روغن حامل شروع کنید. مقدار مطمئن برای کودکان، 3 تا 6 قطره روغن در هر 6 قاشق چایخوری روغن حامل، می تواند باشد.

    به عنوان یک راه حل درمانی آروماتراپی، می‌ توانید روغن شمعدانی را روی حوله‌ های کاغذی یا پارچه‌ ای تمیز بزنید و از آن استفاده کنید. همچنین می توانید آن را در یک دیفیوزر اتاق قرار دهید تا فضای بیشتری را از عطر آرامبخش آن معطر کنید. همچنین اسپری های پخش‌ کننده‌ ای برای استفاده های شخصی مانند عطر وجود دارد که می‌ توانید آن‌ ها را با روغن پر کنید و در حین انجام کارهای روزانه آن را نفس بکشید.

    این نکته را به خاطر داشته باشید که روغن های ضروری را هرگز نباید به صورت خوراکی مستقیما مصرف کرد.

    عوارض روغن شمعدانی

    عوارض روغن شمعدانی

    روغن شمعدانی زمانی که به صورت خوراکی در وعده های غذایی مصرف شود، معمولا بی ضرر و ایمن است. با این حال همانند دیگر روغن های خوراکی، مصرف بیش از حد این روغن نیز موجب بروز مشکلاتی می شود. همچنین استفاده موضعی از آن که کاملا بی خطر است، ممکن است برخی دارای حساسیت به آن بوده و بعد از استفاده از آن دچار واکنش های آلرژیک مانند ایجاد بثورات پوستی، التهاب و سوزش بر روی پوست شوند.

    هنگامی که در مصرف موضعی، این روغن با چشم تماس پیدا کند ممکن است باعث سوزش و اشک چشم شود. در صورتی که روغن شمعدانی به داخل بینی ریخته شود باعث بروز سرگیجه و ایجاد طعم بد می شود.

    منبع:

    Antimicrobial Activity of Geranium Oil against Clinical Strains of Staphylococcus aureus
    Rose geranium essential oil as a source of new and safe anti-inflammatory drugs

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.