روغن قهوه چیست؟ خواص روغن قهوه

روغن قهوه بدلیل عطر و طعمی که دارد بسیار خاص و متمایز است. خواص روغن قهوه و مضرات آن را در این مقاله از بکرینا بررسی کرده و همچنین روش های خانگی برای تهیه روغن قهوه را به شما خواهیم گفت. دانه های قهوه محصولی کشت شده از دانه های سبز (دانه های نرسیده) یا دانه های بو داده است. روغن ها و عصاره های تولید شده از دانه های بو داده قهوه حس خوب یک تجربه دلپذیر از طعم و عطر واقعی قهوه را در شما ایجاد خواهد کرد که رایحه آن نزدیک به طعم قهوه تازه دم شده است.

روغن ها و عصاره های متعددی از قهوه در بازار موجود است، از جمله آن هایی که به عنوان اسانس قهوه به بازار عرضه می شوند، روغن حامل قهوه و روغن دم کرده قهوه. همه تولید کنندگان از نظر روش تولید یا نوع روغنی که می فروشند باهم برابر نیستند. بنابراین، مطرح کردن سوال از جزئیات روغن قهوه به عهده خود خریدار است.

تا به امروز روغن های قهوه ای که به عنوان روغن های ضروری یا روغن های حامل به بازار عرضه شده اند از طریق پرس سرد تولید می شوند. بنا بر نظرات در روغن قهوه فشرده سرد هم ترکیبات فرار و هم در اسیدهای چرب وجود دارد، حتی اگر به عنوان یک روغن اساسی به بازار عرضه شوند.

در برخی مواقع روغن قهوه با ترکیب دانه های قهوه در یک روغن گیاهی تولید می شود. از آن جا که روغن قهوه معطر است، برخی از تولید کنندگان آن را در فهرست روغن های اساسی خود طبقه بندی می کنند. از آنجا که احتمال سردرگمی و پیچیدگی وجود دارد، توصیه ما این است که به روش استخراج دقت داشته باشید و جزئیات روغن را از فروشنده درخواست کنید.

خواص روغن قهوه

تاریخچه روغن قهوه

یکی از شناخته شده ترین روغنهای اساسی که در رایحه درمانی استفاده می شود روغن ضروری قهوه است که از استان کافا در اتیوپی نشأت گرفته است. بعد ها به کشورهای اروپایی و آمریکایی گسترش پیدا کرده است.

طرز تهیه روغن قهوه

در حالی که اکثرا ترجیح می دهند به راحتی روغن ضروری قهوه را خریداری کنند، می توان آن را در خانه با دانه های قهوه، روغن زیتون، یک قابلمه، یک ظرف شیشه ای و صافی پارچه ای تهیه کنید! می توانید از دانه های قهوه رسیده برای این آماده سازی استفاده کنید یا دانه های قهوه را در سطح متوسط ​​یا درشت خرد کنید، زیرا این امر می تواند باعث آزاد شدن اسیدهای فعال و مواد شیمیایی در دانه ها شود.

  • دانه های قهوه را با روغن زیتون بپوشانید.
  • مخلوط را هم بزنید تا دانه های قهوه با روغن پوشانده شود. زیر قابلمه را روشن کنید (حرارت کم برای دانه های بو داده، حرارت متوسط ​​/ زیاد برای دانه برشته نشده).
  • دانه های قهوه را به آرامی هم بزنید تا نسوزند. کل این زمان می تواند بین 8 الی 10 ساعت باشد.
  • اگر از دانه های قهوه سبز استفاده می کنید نیاز به دقت بیشتری دارید. با قهوه ای شدن دانه های سبز قهوه، حرارت را کم کنید.
  • در همین حال، یک ظرف تمیز بردارید تا روغن قهوه را جمع آوری کنید.
  • اکنون یک تکه صافی پارچه ای را روی دهانه ظرف نگه دارید.
  • برای گرفتن دانه های قهوه و هرگونه ناخالصی کوچکتر، یک صافی چای را روی صافی پارچه ای خود قرار دهید.
  • دانه های قهوه را از قابلمه بیرون بیاورید و در صافی چای قرار دهید سپس آن را با پشت قاشق فشار دهید تا روغن قهوه خارج شود و در ادامه آن ها را دور بریزید.
  • روغن باقیمانده در قابلمه را هم به همین روش از صافی عبور داده و داخل ظرف شیشه ای بریزید.
  • درب ظرف حاوی روغن را محکم بسته و در مکانی خنک، تاریک و خشک نگهداری کرده تا زمانی که بخواهید استفاده کنید.

افراد مبتلا به صرع، آسیب کبدی، سرطان یا سایر بیماری ها و مادران باردار، می بایست حتما با راهنمایی یک متخصص آروماتراپی واجد شرایط و آگاه در حوزه روغن، به مصرف آن بپردازند. هنگام استفاده از روغن برای کودکان بسیار احتیاط کنید و حتما موارد توصیه شده برای آنها را مطالعه کنید. بهتر است قبل از استفاده روغن قهوه برای افراد مسن و کودکان، در صورت داشتن بیماری خاص یا استفاده از دارو، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

کاربردهای مختلف روغن قهوه

این روغن بی نظیر را می توان از طریق تزریق، استنشاق یا ماساژ بدن مورد استفاده قرار داد. همچنین روغن اساسی دانه قهوه در بسیاری از روتین های مراقبت از پوست به دلیل خاصیت ضد پیری و ضد سلولیت مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربردهای اسانس قهوه می توان به محصول معطر کننده ای مانند شمع و استفاده در دیفیوزرها اشاره کرد. روغن دانه قهوه همچنین به عنوان افزودنی غذایی و طعم دهنده نوشیدنی و شربت ها به کار برده می شود.

فواید روغن قهوه

خواص روغن قهوه

در اینجا 18 مورد از فواید روغن قهوه که شناخته تر هستند را با هم بررسی میکنیم.

1- مناسب برای بیماری های مزمن

روغن ضروری قهوه ارگانیک حاوی خواص آنتی اکسیدانی است که استرس، اضطراب و افسردگی را از بین می برد. همچنین برای افزایش جریان خون و جلوگیری از اختلالات مزمن مفید است.

2- درمان مشکلات پوستی

اسانس قهوه یکی از بهترین روغن هایی است که حاوی خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند. همچنین این روغن برای جوان سازی، درخشش و محو کردن لکه های پوستی نیز مفید می باشد. با توجه به ترکیبات موجود، این روغن باعث افزایش خاصیت ارتجاعی و کلاژن سازی پوست می شود.

3- افزایش اشتها

روغن قهوه دارای یک اثر جادویی است که می تواند با تحریک قسمت سیستم لیمبیک مغز باعث ایجاد گرسنگی در فرد شود. حتی این محصول طبیعی قادر به رفع اختلالات اشتها در بیماران نیز می باشد.

4- موثر در رشد مو

روغن قهوه ارگانیک برای رشد مو گزینه ای مناسب است، زیرا پتانسیل تحریک رشد مو را در بر دارد. کافئین موجود در این روغن باعث تقویت ریشه مو و در نتیجه نرم شدن آن خواهد شد.

5- ضد التهاب

روغن قهوه برای تسریع روند بهبود و کاهش درد بسیار مؤثر می باشد. از آنجا که این روغن سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، باعث اثرات ضد التهابی و التیام آلرژی در فرد می شود.

6- کاهش خطر سکته مغزی

روغن قهوه حاوی ترکیباتی نظیر کافئین، اسیدهای کلروژنیک، گیرنده های آدنوزین و … می باشد که تاثیر مثبتی در عملکرد مغز دارد. اسیدهای کلروژنیک یک نوع آنتی اکسیدان به شمار می آیند که باعث کنترل سطح فشار خون بالا، متابولیسم و قند خون می شوند. هر کدام از این بیماری ها ممکن است زوال عقل را در کهولت سن به دنبال داشته باشد. همچنین کافئین موجود در این روغن نیز سیستم عصبی را می تواند تحریک کند. برای بهره مند شدن از خواص مطلوب این روغن شما می توانید به صورت موضعی در نواحی شقیقه ها آن را استعمال کرده و یا از اسانس قهوه به صورت رایحه درمانی (استنشاق) استفاده کنید.

7- تقویت کننده خلق و خوی

این روغن ضروری قادر به تقویت روحیه، ایجاد احساس آرامش و آسودگی خاطر است. روغن قهوه می تواند سبب جلوگیری از افسردگی و اضطراب شود، زیرا این محصول دارای کافئین می باشد که اثرات آرام بخشی را گسترش میدهد، به همین دلیل می تواند باعث کاهش اضطراب و استرس در فرد شود. همچنین این ماده باعث تمرکز و مانع از حواس پرتی می شود.

8- موثر در هضم غذا

 این اسانس طبیعی برای درمان یبوست و مشکلات دستگاه گوارش کاربرد دارد و می تواند انتخابی مناسب برای سندرم روده تحریک پذیر و سایر انواع آسیب های وارد شده به سلامتی روده و گوارش باشد.

کاربرد روغن قهوه

9- بهبود عملکرد تنفسی

برای مقابله با گرفتگی بینی و از بین بردن مشکلات ناشی از آن و گرفتگی قفسه سینه می توان از روغن ضروری قهوه به صورت بخار درمانی استفاده کرد. برای پاک کردن مجاری بینی مسدود شده و تقویت تنفسی روان، به راحتی چند قطره از این روغن درمانی را استنشاق کنید. همچنین در به حداقل رساندن تب نیز بسیار موثر است.

10- درمان گزش و نیش حشرات

نیش و گزش حشرات با استفاده موضعی از روغن ضروری قهوه قابل بهبود است. درد و تورم را کاهش داده و تسکین بسیاری در ناراحتی ناشی از آن ایجاد می کند. بنابراین، هر زمان که دچار گزش حشرات شدید، از این روغن برای کاهش التهاب استفاده کنید.

11- کاربرد بهداشتی

افزودن چند قطره روغن ضروری قهوه بر روی حوله و لباس های شسته شده، بوی بد را از بین می برد و به طور قابل توجهی در ارتقا سطح بهداشت شخصی تاثیر گزار است. همچنین می توانید چند قطره از این روغن مفید را برای اثرات تسکین ذهنی و بدن خود به صورت بخور پوستی مورد استفاده قرار دهید.

12- تقویت سیستم ایمنی بدن

روغن ضروری قهوه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر انواع عفونت ها و بیماری ها بسیار مفید است. این محصول رادیکال های آزاد مضر را خنثی کرده و به طور چشم گیری از خطر آسیب سلولی جلوگیری می کند.

13- از بین بردن احساسات منفی

برای از بین بردن احساس آزار دهنده حالت تهوع، اسانس دانه قهوه را استنشاق کنید. بنابراین، هر زمان که از علائم تهوع رنج می برید، عطر و بوی این روغن دلپذیر را استشمام کنید.

14- کاهش سلولیت

قهوه می تواند به کاهش ظاهری سلولیت روی پوست کمک کند. تصور می شود که محتوای کافئین در قهوه با افزایش حجم رگ های خونی در زیر پوست و بهبود جریان خون در ارتباط است که به نوبه خود، کلید کاهش ظاهر سلولیت است.

15- خواص ضد پیری

استفاده مستقیم از قهوه روی پوست می تواند باعث کاهش لکه های آفتاب ، قرمزی و خطوط ریز شود. تحقیقات نشان می دهد که ترکیب روغن قهوه با یک حامل، به عنوان یک ضماد موضعی می تواند به جلوگیری از علائم پیری کمک می کند، این علائم نشان دهنده آسیب دیدن سلول ها توسط رادیکال های آزاد در محیط است. مقداری روغن قهوه را به روغن فندق اضافه کنید تا خواص قابض موجود در آن را شدت ببخشید. روغن جذب پوست شما شده و برای محافظت از آسیب های بیشتر در بدن نیز اثر گذار است.

16- درمان آکنه

 در رابطه با زخم یا عفونت های مکرر پوستی، استفاده منظم از قهوه می تواند به مقابله با مشکلات به وجود آمده از باکتری های مضر کمک کند. CGA های موجود در قهوه هم خاصیت ضد التهابی و هم ضد باکتری دارند که همراه با لایه برداری طبیعی قهوه، همه این مزایا می توانند به طور مشترک با آکنه مقابله کنند.

17- درمان سیاهی دور چشم

طبق گفته Beverly Hills MD Cosmeceuticals همچنین ممکن است قهوه در درمان تیرگی زیر چشم اثر گذار باشد. دلیل این امر این است که تصور می شود محتوای کافئین موجود در قهوه اتساع رگ های خونی را به دنبال داشته باشد که به کاهش سیاهی اطراف چشم کمک می کنند.

دستورالعمل خانگی برای درمان سیاهی اطراف چشم توسط قهوه

  • ½ قاشق چای خوری قهوه آسیاب شده و روغن زیتون را با هم ترکیب کنید.
  • چند قطره آب به آن اضافه کنید تا یک خمیر کوچک در دست شما ایجاد شود.
  • بدون مالش سخت به آرامی زیر چشم خود را آغشته به این خمیر کنید.
  • بگذارید این مخلوط به مدت پنج تا ده دقیقه زیر چشم بماند.
  • بعد از سپری شدن این زمان، آن را با آب بشویید یا ماسک را به آرامی با یک پارچه نرم پاک کنید.
  • تا هر زمان که لازم است این روند را تکرار کنید.

18- مراقبت های پوستی بعد از آفتاب گرفتن

مزایای ضد پیری قهوه همچنین می تواند برای مراقبت های بعد از آفتاب نیز مورد استفاده و موثر واقع شود. نکته قابل تامل این محصول درمان کننده، آرام بخشی است که پوست آفتاب سوخته شما را جلا می بخشد، نه مانند ماسک یا اسکرابی که برای سایر بیماری ها و مشکلات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.

روش تهیه ماسک قهوه برای درمان التهاب پوستی :

  • یک فنجان قهوه تازه دم کنید. سپس، آن را با آب سرد رقیق کنید.
  • یک پارچه نرم یا یک حوله کاغذی مخصوص را در آب قرار دهید و آن را بسیار محکم بفشارید.
  • پارچه را به آرامی روی مناطق آسیب دیده پوست بکشید.
  • این کار را چندین بار در روز تکرار کنید تا اینکه قرمزی و تورم روی پوست از بین برود.

گفته می شود که این دستورالعمل برای مراقبت از پوست به بهترین وجه، از طریق اسکراب قهوه بر پوست تاثیر گزار است. زیرا این لایه برداری می تواند پوست شما را صاف کرده و ظاهر یکنواختی را ایجاد کند.

فواید روغن قهوه برای پوست و زیبایی

قهوه مملو از ترکیباتی از جمله وجود مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین E و سایر مواد مغذی ضروری که در سازگاری، آرامش و رطوبت پوست نقش بسزایی دارد. ترکیب روغن قهوه با روغن مرطوب کننده ای مانند روغن جوجوبا، سبب بازگرداندن رطوبت تخلیه شده سطح پوست خواهد شد.

روغن قهوه به دلیل دارا بودن مزایای بهداشتی و درمانی، در تهیه صابون ها، ژل های دوش و محصولات صورت به کار می رود که کمک چشم گیری در جذب تمام مواد مغذی ضروری برای پوست خواهد بود.

قهوه می تواند سد محکم محافظتی در برابر آسیب های پوستی باشد، زیرا ثابت شده است که سلول هایی را که توسط اشعه ماورا بنفش آسیب دیده اند از بین می برد که ممکن است از پیشرفت و بروز سرطان پوست جلوگیری کند.

مضرات روغن قهوه

مضرات روغن قهوه

اکثر کارشناسان به طور کلی روغن ضروری قهوه را بی خطر  و بدون ضرر می دانند. با این حال ممکن است در برخی موارد عوارض جانبی زیر نیز مشاهده شود:

تحریک پوست

هر نوع اسانس هنگام استفاده می تواند باعث تحریک پوست شود، بنابراین هنگام استفاده از آن برای اولین بار، روی ناحیه کوچکی از پوست امتحان کنید و 2 الی 3 ساعت صبر کنید تا در صورت وجود حساسیت عکس العمل منفی خود را بروز دهد. اگر منجر به بروز قرمزی، پف کردگی یا خارش شد، استفاده از روغن را قطع کنید.

واکنش های آلرژیک

 در برخی از افراد استفاده از روغن ضروری قهوه موجب بروز حساسیت هایی، به خصوص در مصرف آن به صورت خوراکی می شود. مادران باردار و کودکان نیز بایستی از مصرف آن بپرهیزند. اگر سابقه تشنج دارید، بهتر است قبل از استفاده از این روغن با پزشک مربوطه در زمینه بهداشت و درمان مشورت کنید.

در این مقاله سعی کردیم خواص روغن قهوه را بطور کامل بررسی کنیم و همچنین مضرات روغن قهوه که ممکن است برای برخی از افراد بروز دهد را توضیح دهیم. آیا تجربه استفاده از روغن قهوه را دارید؟ نظرتان را درباره فواید و عوارض جانبی احتمالی آن با ما در میان بگذارید.

منبع healthbenefitstimeshealthline

3.7/5 - (6 امتیاز)

2 دیدگاه برای “روغن قهوه چیست؟ خواص روغن قهوه

    • پشتیبان سایت گفته:

      سلام
      ممنون از پیشنهادتون
      بنحوه تولید روغن قهوه در منزل هم به مقاله اضافه شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *