خواص روغن آووکادو؛ 26 خاصیت آن برای پوست، مو و سلامتی

خواص روغن آووکادو امروزه به منظور سلامتی و زیبایی مورد توجه بسیاری از مردم جهان قرار گرفته است. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و سایر آنتی اکسیدان ها می باشد. همچنین حاوی ویتامین های A ،B ،K و E است که همه این موارد می توانند به بهبود سلامتی و زیبایی کمک کنند.

به دلیل داشتن روغن زیاد در این میوه، روغن آووکادو بعضاً به عنوان “کره گیاهی” شناخته می شود و همچنین همین مقدار بالای روغن باعث می شود این میوه مناسب برای ایجاد روغن آووکادو باشد که این روغن نه تنها برای پخت و پز بسیار مناسب می باشد بلکه برای سلامتی و زیبایی نیز بسیار مفید است. در این مقاله از بکرینا سعی داریم شما را با خواص روغن آووکادو برای سلامتی و زیبایی پوست و مو آشنا کنیم.

زیستگاه درخت آووکادو

درخت آووکادو بومی  جنوب مکزیک می باشد و اغلب در اقلیم های گرمسیری و مدیترانه ای کشت می شود. این درخت تا طول 20 متر رشد می کند و دارای برگ هایی به طول 12- 25 سانتی متر می باشد. فرم میوه آووکادو گرد و یا گلابی شکل است و دارای پوستی ضخیم با رنگ سبز تا قهوه ای تیره متفاوت می باشد. گوشت داخلی این میوه زرد مایل به سبز است و در مرکز آن، هسته ای به اندازه گردو وجود دارد.

روغن آووکادو چیست؟

روغن آووکادو چیست؟

برخلاف بیشتر میوه هایی که کربوهیدرات بالایی دارند، آووکادو دارای چربی های سالم منحصر به فردی است. روغن آووکادو از 7 درصد چربی های اشباع شده از جمله اسید پالمیتیک، اسید استئاریک، اسید آراشیدیک، اسید میریستیک و حدود 80 درصد روغن های غیر اشباع مانند اسید اولئیک و اسید لینولئیک تشکیل شده است. این روغن حاوی مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین های A ،B1 ،B2 ،D ،E ،H ،K ،C ،P نیز می باشد.

روغن تصفیه نشده آووکادو معمولاً غلیظ و به رنگ سبز می باشد؛ همچنین بو و طعمی مطبوع دارد. اگر روغن تصفیه شده باشد، رنگ آن مایل به زرد است و بوی کمتری دارد. نقطه دود این روغن 250 درجه سانتی گراد می باشد. روغن آووکادو بکراز نظر ظاهری مانند روغن زیتون است، اما نقطه دود بالاتری نسبت به روغن زیتون دارد به این معنی که می توان از آن برای پخت و پز در گرمای بالاتر و برای سرخ کردن استفاده کرد.

14 گرم چربی موجود در روغن آووکادو حدود 22 درصد از چربی های توصیه شده روزانه است. اگرچه ممکن است این درصد چربی زیاد به نظر برسد، اما مشخصات اسیدهای چرب به نظر می رسد 9 از 14 گرم، چربی اشباع نشده سالم و 2.5 گرم نیز چربی اشباع شده می باشد.

خواص روغن آووکادو برای سلامتی

خواص روغن آووکادو

1- مناسب برای قلب و عروق

یک بررسی در سال 2018 نشان داد که خوردن روغن آووکادو می تواند کلسترول HDL (خوب) را به میزان قابل توجهی افزایش دهد که این می تواند به محافظت در برابر حمله قلبی و سکته مغزی کمک کند. در نتیجه، با گنجاندن روغن آووکادو در وعده های غذایی خود، می توانید سلامت قلب خود را افزایش دهید.

روغنی آووکادو ماده غذایی كاهش دهنده كلسترول است زیرا دارای میزان زیادی اسید اولئیك است که این چربی برای تقویت قلب بسیار مفید می باشد. اسید اولئیک، مانند تری گلیسیرید های امگا 9 می تواند با بالا بردن سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب بدن (HDL) به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند. در نتیجه اسید اولئیک موجود در روغن آووکادو کلسترول بد (LDL) بدن را کاهش دهد.

همچنین شواهد اپیدمیولوژیکی وجود دارد که نشان می دهد اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در روغن آووکادو برای جلوگیری از خطر بیماری عروق کرونر قلب (CHD) مفید می باشد.

2- منبع خوب پتاسیم

روغن آووکادو منبع خوبی از پتاسیم است. این مقدار قابل توجه از پتاسیم، روغن آووکادو را به عنوان یک روغن بسیار عالی برای بهبود فشار خون بالا معرفی می کند. پتاسیم یکی از مواد معدنی است که به حفظ ضربان قلب طبیعی کمک می کند. با توجه به پژوهش مجله بالینی بررسی شده که، غذاهای غنی از پتاسیم می تواند سخت شدن شریان ها را کاهش دهد.

3- مناسب برای تقویت چشم

روغن آووکادو می تواند به سلامت چشم شما کمک کند. این روغن حاوی کاروتنوئیدهایی نظیر لوتئین و زیگزانتین می باشد كه به منظور محافظت از چشم در برابر آب مروارید، بیماری های چشمی مربوط به سن و دژنراسیون ماكولار شناخته شده اند. این شرایط اغلب توسط رادیکال های آزاد ایجاد می شود که در بافت چشم ها جمع می شوند. کاروتنوئیدها موجود در روغن آووکادو نوعی آنتی اکسیدان است که می تواند رادیکال های آزاد خطرناک را خنثی کند.

خوردن غذاهای سرشار از کاروتنوئید می تواند از سلول های چشم محافظت کند. یکی از علل اصلی نابینا شدن دژنراسیون ماکولا یا انحطاط مرکز شبکیه چشم است. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت نور آبی می تواند باعث این امر شود و روی قسمت های ظریف چشم تأثیر منفی بگذارد. با این حال ، کاروتنوئیدها لوتئین و زاکسانتین موجود در شبکیه می توانند به جذب نور آبی کمک کنند.

مطالعات نشان می دهد که حداقل 6 میلی گرم لوتئین در رژیم غذایی شما در روز می تواند 43٪ خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را کاهش دهد. افزایش مقدار لوتئین و زاكزانتین در رژیم غذایی شما همچنین می تواند به كاهش یا توقف آسیب فعلی چشم كمك كند و از پیشرفت وضعیت فعلی شما جلوگیری می كند.

4- محافظ پوست و مو

روغن آووکادو سرشار از مواد مغذی است که برای حفظ پوست سالم، مفید هستند. این ترکیبات به دلیل توانایی در تغذیه پوست با ویتامین های مختلف به انواع مواد آرایشی اضافه می شوند. همچنین برای تغذیه موهای خشک و آسیب دیده نیز مناسب است. مهم تر از همه روغن آووکادو حاوی ترکیبات لیکوپن و بتاکاروتن می باشد که برای بهبودی پسوریازیس پلاکی بسیار مفید است. همچنین از پیری زودرس جلوگیری می کند.

خواص روغن آووکادو برای سلامتی

5- درمان درد آرتروز

خواص ضد التهابی روغن آووکادو، با ارزش ترین ویژگی آن می باشد. این روغن به دلیل دارا بودن طیف گسترده ای از فیتوشیمیایی ها مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها، فیتواسترول ها و اسیدهای چربی امگا 3، یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش التهاب در بافت ها، مفاصل و ماهیچه ها به شمار می آید. یک مطالعه تحقیقاتی در سال 2010 از مجله پزشک و ورزش نشان داد که 300 میلی گرم مکمل غذایی مبتنی بر روغن آووکادو و سویا برای بیماران مبتلا به آرتروز مفصل ران یا زانو مفید است.

در فرانسه از روغن آووکادو برای درمان آرتروز زانو و لگن استفاده می کنند. در دانمارک نیز این روغن به عنوان یک مکمل غذایی برای اثرات ضد التهابی و توانایی آن در تحریک رشد و ترمیم غضروف در بازار عرضه می شود.

6- مناسب برای عملکرد بهتر کبد

به نظر می رسد ترکیبات موجود در آووکادو در کاهش آسیب های کبدی بسیار مفید هستند. آسیب های کبدی می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود که مهم ترین آن هپاتیت C است. یافته های یک تحقیق پژوهشی که توسط انجمن شیمیایی آمریکا منتشر شده است نشان می دهد که روغن آووکادو ممکن است نقش مهمی در تسکین و محافظت از کبد شما در شرایط مختلف داشته باشد.

7- منبع خوب ویتامین K

کمبود ویتامین K ممکن است منجر به اختلال در انعقاد خون و خونریزی شود. این امر بیشتر در دوران بارداری خانم ها رخ می دهد. گنجاندن روغن آووکادو در رژیم غذایی یک زن باردار می تواند به کاهش خطر ابتلا به VKDB (کمبود ویتامین K) در کودک تازه متولد شده کمک کند، زیرا آووکادو یکی از میوه های نادری است که مقدار بسیار زیادی ویتامین K دارد.

8- ضد سرطان

یکی دیگر از خواص روغن آووکادو ضد سرطان بودن آن می باشد. روغن آووکادو حاوی کاروتنوئیدها، چربی اشباع نشده و اشباع شده است که این ها، در صورت ترکیب با سایر مواد شیمیایی موجود در رژیم غذایی، با کاهش سرطان همراه هستند. همچنین این روغن حاوی گلوتاتیون است که یک نوع آنتی اکسیدان می باشد و سلول ها را از سرطان و اثرات خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند. مطالعات گسترده ای در مورد سرطان دهان، پوست و پروستات انجام شده است و نتایج نشان می دهد که ترکیبات آلی موجود در روغن آووکادو باعث می شود سلول های سرطانی تحت آپوپتوز (مرگ خودکار سلول) قرار گیرند.

9- دارای خواص آنتی اکسیدانی

این روغن حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند کاتچین، ویولاکسانتین، ویتامین E و C است. آنتی اکسیدان ها اثرات مخرب رادیکال های آزاد و متابولیسم سلولی را خنثی می کنند. رادیکال های آزاد موجب ده ها واکنش خطرناک در بدن از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات بینایی، پیری زودرس و اختلالات شناختی می شوند.

10- تقویت استخوان ها

روغن آووکادو حاوی زآگزانتین و لوتئین می باشد كه با كاهش نقص غضروف همراه است و این، یكی از دلایل علائم آرتروز می باشد. علاوه بر این ها روغن آووکادو حاوی سایر مواد معدنی از جمله روی، فسفر، مس، مقدار کمی کلسیم و سلنیوم می باشد که می تواند با کاهش خطرات پوکی استخوان و بهبود تراکم مواد معدنی استخوان ارتباط داشته باشد.

11- جذب مواد مغذی

طبق یک تحقیق پژوهشی که در ژورنال تغذیه توسط دانشگاه ایالتی اوهایو منتشر شده است، چربی موجود در روغن آووکادو به بدن کمک می کند کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، را جذب کرده و آن ها را به ویتامین A تبدیل کند. یافته ها نشان می دهد که کارتنوئیدها یک نوع آنتی اکسیدان هستند که به محافظت از بدن در برابر آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند.

بیش از 600 نوع کاروتنوئید مختلف وجود دارد. بعضی از آن ها هنگام آزاد شدن در بدن می توانند به عنوان ویتامین A شوند. افزودن روغن آووکادو به سبزیجاتی مانند طالبی، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، هویج و غیره به طور قابل توجهی می تواند جذب آلفاکاروتن، بتاکاروتن و لوتئین را افزایش می دهد.

12- انرژی زای طبیعی

ورزشکاران به انرژی زیادی احتیاج دارند و باید مواد غذایی مقوی را برای حفظ انرژی بدن خود، مصرف کنند. روغن آووکادو، مانند برخی غذاهای دیگر، مواد مغذی و چربی های سالم را برای حفظ سطح انرژی و سلامتی ورزشکاران فراهم می کند. علاوه بر این، آن ها حاوی مواد فیتوشیمیایی هستند که منبع سوخت طبیعی بدن شما را فراهم می کند.

13- مناسب برای رفع آلزایمر

روغن آووکادو با افزایش محتوای لوتئین در بدن ممکن است به بهبود عملکرد شناختی در افراد مسن سالم کمک کند. لوتئین یک کاروتنوئید است که در میوه ها و سبزیجات یافت می شود و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمندی است. طبق یک مطالعه سال 2017 در ژورنال مواد مغذی که توسط دانشگاه تافتز انجام شده است، مصرف روغن آووکادو به طور روزانه باعث افزایش سطح لوتئین در مغز و چشم افراد مسن می شود که به نوبه خود به تقویت حافظه کمک می کند. یک مطالعه تحقیقاتی نشان می دهد که مصرف روغن آووکادو می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک شود.

14- فشار خون را کاهش می دهد

اگر به دنبال راه های طبیعی برای کاهش فشار خون هستید، روغن آووکادو یک انتخاب هوشمندانه است. چربی های اشباع نشده موجود در این روغن می تواند اثر مفید بر روی فشار خون بگذارد. یک مطالعه منتشر شده در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا نشان داد که در تنظیم یک رژیم غذایی سالم، جایگزینی جزئی کربوهیدرات با پروتئین یا چربی اشباع نشده می تواند فشار خون را کاهش دهد، سطح لیپیدها را بهبود بخشد و خطر قلبی عروقی تخمین زده شود که در این باره روغن آووکادو بسیار مناسب می باشد.

15- مناسب برای پخت و پز

روغن هایی مانند روغن بذر کتان و روغن بذر کدو تنبل بسیار متراکم هستند، اما از آن ها به دلیل نقطه دود پایین نمی توان برای پخت و پز استفاده کرد. نکته جالب در مورد روغن آووکادو این است که نه تنها  می توان از آن به صورت خام برای غذاهایی مانند انواع سالادها استفاده کرد بلکه برای پخت و پز نیز بسیار توصیه می شود.

هنگام استفاده از هر روغن برای پخت و پز بسیار مهم است که میزان دود را در نظر بگیرید. حتی یک روغن سالم مانند روغن زیتون غنی از فواید در برابر حرارت زیاد شروع به آزاد کردن رادیکال های آزاد می کند. هنگامی که یک روغن به نقطه دود خود می رسد: ساختار روغن شروع به تجزیه می کند، مواد مغذی آن از بین می رود، طعمش تغییر می کند و خطرناک تر از همه ترکیبات رادیکال آزاد ایجاد می کند که برای سلامتی بسیار مضر می باشد.

نقطه دود بالای روغن آووکادو باعث شده یک انتخاب عالی برای پخت و پز باشد تا از انتشار رادیکال های آزاد ناشی از روغن های دیگر با دود کم دوری کنید.

 

خواص روغن آووکادو برای پوست

خواص روغن آووکادو برای پوست

16- مرطوب کننده

روغن آووکادو می تواند راهی عالی برای مرطوب کردن پوست های خشک باشد. این امر به ویژه در صورت ترکیب عسل با آن بسیار موثر می باشد؛ زیرا این یک روش طبیعی برای آرامش پوست و جلوگیری از لکه های پوستی است. همچنین اسیدهای چرب امگا 3 موجود در روغن آووکادو می توانند پوست را آبرسانی کرده که این به مرطوب کردن پوست کمک بسیاری می کند.

17- به پسوریازیس و سایر مشکلات پوستی کمک می کند

تخمین زده می شود که بیش از هشت میلیون نفر در ایالات متحده با پسوریازیس یا صدفک مبارزه می کنند. پسوریازیس یک مشکل شایع پوستی است که با خارش و التهاب پوست همراه است. دلیل این بیماری تکثیر سریع و بیش از حد نرمال سلول های پوستی است که این باعث می شود پوست به لکه های قرمز رنگ و پوشیده از فلس های سفید تبدیل شود.

یک مطالعه شواهدی را نشان می دهد که یک کرم ویتامین B12 حاوی روغن آووکادو از پتانسیل قابل توجهی به عنوان پماد موضعی برای درمان طولانی مدت پسوریازیس برخوردار است. بیماران پسوریازیس برای درمان می توانند به مدت 12 هفته از کرم روغن آووکادو استفاده کنند تا از نتیجه آن بهره مند شوند.

18- مناسب برای رفع آکنه

افرادی که از آکنه یا سایر شرایط التهابی پوستی در صورت خود رنج می برند، می توانند از خاصیت ضد التهابی آووکادو بهره مند شوند. طبق USDA روغن آووکادو سرشار از ویتامین از جمله: A ،B ،K و E می باشد. این روغن می تواند بعد از چند بار استفاده بر روی پوست، به سرعت علائم پسوریازیس، اگزما، روزاسه و آکنه را کاهش دهد.

19- چربی پوست را متعادل می کند

اگر پوستی بسیار چرب دارید، استفاده هفتگی از روغن آووکادو به عنوان ماسک صورت می تواند به شما کمک کند تا سطح چربی های  موجود در پوست خود را متعادل کنید. چربی زیاد پوست باعث می شود درخشش خود را از دست بدهد و موجب ظاهر شدن جوش ها و سایر التهابات پوستی شود.

20- لایه بردار طبیعی

اجزای موجود در روغن آووکادو می توانند به پاکسازی منافذ پوست و لایه برداری آن کمک کنند که این باعث می شود به پوست شما جلوه ای سالم تر و روشن تر ببخشد.

21- از ایجاد چین و چروک جلوگیری می کند

اثرات آنتی اکسیدانی روغن آووکادو به از بین بردن استرس اکسیداتیو و به حداقل رساندن ظاهر چین و چروک کمک می کند. همچنین می تواند باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست شود که در این صورت پوست جوان به نظر می رسد.

خواص روغن آووکادو بری مو

خواص روغن آووکادو برای مو

22- کاهش شوره سر

آبرسانی مناسب پوست سر می تواند با داشتن موهای سالم ارتباط مستقیم داشته باشد. اگر پوست سر شما خشک یا پوسته پوسته است، ماساژ دادن آن با روغن آووکادو قبل از استحمام به بهبود پوست سر شما و تغذیه مو کمک می کند. همچنین این روغن می تواند شوره سر را کاهش دهد. مرطوب کردن پوست سر با استفاده از روغن آووکادو باعث بهبود خشکی و پوسته شدن پوست سر که دلیل اصلی شوره است می شود.

23- جلوگیری از شکستگی مو

اگر موهای آسیب دیده و شکننده ای دارید استفاده یک لایه نازک از روغن آووکادو بر روی موهایتان می تواند باعث انعطاف پذیری آن شود. همچنین ممکن است به جلوگیری از ریزش مو هنگام شانه زدن کمک کند. روغن آووکادو با نرم کردن موها و باز کردن گره ها، شانه زدن را آسان تر کرده و باعث جلوگیری آسیب موها می شود.

24- محافظت از مو در برابر آسیب

آسیب های محیطی و طبیعی از جمله آلودگی هوا، نور خورشید، آب دریا و کلر باعث خشک شدن ساقه موهای فرد می شود. این روغن می تواند از آسیب موها در برابر این عوامل طبیعی محافظت کند. افراد می توانند قبل از شنا یا در معرض قرار گرفتن مستقیم آفتاب، از این روغن بر روی موهای خود استفاده کنند تا از آن ها در برابر آسیب های احتمالی محافظت کند.

25- از بین برنده موخوره

خشکی موها یکی از دلایل به وجود آمدن موخوره می باشد که برای موها بسیار مضر است و باعث می شود موها درخشندگی و لطیف بودن و به کل، زیبایی خود را از دست بدهند. روغن آووکادو به دلیل داشتن مولکول های ریز باعث می شود به راحتی به فولیکول های موها نفوذ کند. این امر باعث می شود ساقه های مو تغذیه و آبرسانی شود و دیگر خشک نباشند که در این صورت موخوره نیز از بین می رود.

26- درمان ریزش مو

روغن آووکادو به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید باعث تقویت ریشه مو شده و از ریزش مو جلوگیری می کند. شما می توانید برای تقویت ریشه موی خود، 3قاشق غذاخوری روغن آووکادو را با 1 عدد سفیده تخم مرغ و 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و ترکیب را به پوست سرتان استعمال کنید و به مدت 15 دقیقه بر روی موهایتان بگذارید بماند. سپس با شامپو ملایم و به آرامی شستشو دهید.

عوارض جانبی روغن آووکادو

عوارض جانبی روغن آووکادو

اگر به میوه آووکادو حساسیت دارید، متاسفانه مجبور خواهید بود از استفاده کردن روغن آووکادو چه برای پخت و پز و چه برای درمان و زیبایی پرهیز کنید. علاوه بر این، افراد که به لاتکس آلرژی دارند، نسبت به روغن آووکادو نیز حساسیت نشان می دهند. حساسیت به لاتکس به بعضی از مواد غذایی از جمله آووکادو، موز، شاه بلوط، کیوی وابسته است زیرا این غذاها حاوی برخی از مواد آلرژی زا موجود در لاتکس هستند.

از نظر تعامل با سایر داروها، روغن آووکادو ممکن است با وارفارین (یک داروی رقیق کننده برای جلوگیری از لخته شدن خون می باشد) واکنش نشان دهد. اگر ازاین دارو و داروهایی نظیر آن استفاده می کنید، قبل مصرف روغن آووکادو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

تهیه روغن آووکادو

برای خرید روغن آووکادو اصل به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

آیا تا به حال از روغن آووکادو استفاده کرده اید و تجربه ای از فواید آن دارید؟ لطفا نظرات وپیشنهاد های خود را با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

منبع: organicfacts

4.6/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *