روغن هسته زردآلو چیست؟ خواص و مضرات احتمالی

روغن هسته زردآلو از هسته میوه زردآلو استخراج می شود و یک روغن همه منظوره است به این معنی که می توان از آن برای پخت و پز و همچنین تغذیه پوست به صورت موضعی استفاده کرد. این روغن بافت بسیار سبک و لطیفی دارد که به راحتی به عمق پوست نفوذ کرده و آن را التیام می بخشد.

همچنین اغلب در ترکیب با اسانس ها یا روغن های دیگر مانند روغن اسطوخودوس، روغن گل سرخ یا بابونه در رایحه درمانی استفاده می شود.

روغن هسته زردآلو

این روغن، به دلیل بافت سبک، هیچگونه باقیمانده اضافه ای روی پوست باقی نمی گذارد. روغن هسته زردآلو سرشار از ویتامین A و ویتامین E است که هر دو مواد مغذی ضروری برای پوست شما را دارا هستند.

زردآلو یک میوه زرد رنگ کوچک است، دارای هسته ای در داخل آن که گفته می شود خواص و قدرت درمانی و زیبایی فوق العاده ای دارد. زردآلو میوه ای شگفت انگیز که نه تنها خوشمزه است بلکه برای سلامتی و زیبایی نیز بسیار کاربرد دارد.

هنگامی که روغن از هسته میوه فشرده و استخراج می شود، از نظر شیمیایی تا حدودی شبیه روغن بادام تلخ است. این روغن دارای رنگی روشن است و بوی دلپذیری دارد که معمولاً در مومیایی ها، کرم ها و لوسیون ها استفاده می شود.

خواص روغن هسته زردآلو

اگر شما فردی هستید که به زیبایی و سلامت پوست خود اهمیت می دهید و به دنبال محصولات طبیعی هستید که با خیال راحت از آن ها استفاده کنید و نتیجه مثبت کامل را از آن دریافت کنید، روغن هسته زردآلو برای شما گزینه مناسبی است. با این که این روغن هنوز خیلی شناخته شده نیست، اما تجربیات و تحقیقات علمی ثابت شده نشان دهنده تاثیرات مثبت این روغن برای سلامت و زیبایی پوست بوده است.

روغن هسته زردآلو به دلیل بافت سبک و لطیف آن که اصلا چسبنده نیست، کاملا مناسب برای پوست به خصوص صورت بوده و همین طور دارای خواص درمانی، ضدعفونی، ضدپیری و دارای مقادیر آنتی اکسیدان بالا است. در این جا به بررسی دیگر خواص روغن هسته زردآلو می پردازیم:

1- خاصیت ضدپیری و آنتی اکسیدان بالا

روغن هسته زردآلو حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان می باشد که برای محافظت از پوست در برابر التهاب و رادیکال های آزاد مفید است. صرف نظر از نوع پوستی که دارید، از آسیب به پوست و مشکلات جدی پوستی، جلوگیری کرده و باعث جوان سازی و شادابی پوست می شود. علائم پیری و خطوط روی صورت را کاهش داده و گردش خون را در پوست افزایش می دهد.

هنگامی که گردش خون در پوست تقویت می یابد، جریان خون در تمام سلول های پوست افزایش پیدا کرده و درخشش طبیعی و شفافیت را به صورت شما می بخشد.

2- ترمیم و جوان سازی پوست

روغن زردآلو حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب اولئیک و لینولئیک است که در ترمیم و بازسازی پوست بسیار موثر و مفید هستند. هنگامی که سلول های جدید و جوان جایگزین آن ها می شوند.

این روند پیری پوست به طور طبیعی در طول عمر اتفاق می افتد، اما به کمک روغن هسته زردآلو می توان پوست را ترمیم کرده و جوانی وشادابی را به پوست بازگرداند.

3- پاک کننده منافذ پوست

منافذ زیادی بر سطح پوست وجود دارند که بر اثر آلودگی ها و کثیفی های محیط ممکن است بر روی پوست مانده و در میان منافذ پوست جای گیرند، بدین ترتیب منافذ پوست تیره و سیاه به نظر می آیند و به مرور تبدیل به آکنه می شوند. روغن هسته زردآلو انتخابی مناسب به عنوان محافظ و پاک کننده قوی و طبیعی برای پوست است.

4- از بین بردن خشکی و شکنندگی ناخن ها

ناخن ها ممکن است به دلیل از دست دادن رطوبت خشک و شکننده شوند. مقداری روغن هسته زردآلو را روی آن ها بزنید و به آرامی روی صدف ناخن بمالید تا به مرور شاهد ناخن های صاف و براق خود باشید. همچنین می توانید مقداری از روغن را بر روی دستان خود بزنید تا رطوبت را حفظ کرده در خود نگه داشته و دست های نرم تری داشته باشید.

محافظ قوی پوست

5- محافظ قوی برای پوست

روغن هسته زردآلو توانایی حفظ سلامت و استحکام پوست را دارد. خاصیت ارتجاع پذیری و سفتی و کشیدگی پوست را افزایش می دهد. همچنین مانند یک لایه محافظ قوی، از پوست در برابر اشعه های مضر فرابنفش، مانند یک ضدآفتاب طبیعی و بسیار قوی، محافظت می کند.

6- روغن حامل مناسب با بافت سبک

این روغن یکی از بهترین روغن های حامل مناسب و سبک برای ماساژ است. گاهی اوقات حفظ خواص اسانس ها و روغن های ضروری به خودی خود دشوار است. این روغن ها برای جذب بهتر به پوست به روغن حامل مناسبی نیاز دارند.

روغن زردآلو به خوبی جذب پوست می شود و برای ترکیب با روغن های ضروری و سایر اسانس های گیاهی مفید است. همچنین روغن خوبی برای تزریق به گیاهان برای رشد آن ها است.

7- آبرسانی پوست سر و براق شدن موها

هوای سرد و خشک به مرور موجب خشکی و کدر شدن ساقه های مو می شود. روغن هسته زردآلو گزینه مناسبی برای آبرسانی پوست سر و ساقه های مو است که ترکیب آن با روغن نارگیل یا زیتون و ماساژ آن بر کف سر و ساقه های مو موجب درخشندگی و نرمی مو می شود.

روغن زردآلو همچنین به درمان خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر کمک می کند. این روغن دارای اسید اولئیک است که اسید چرب امگا 9 و نرم کننده فوق العاده ای است که موها و پوست سر را نرم تر و براق تر می کند. در واقع مو و پوست سر را مرطوب و آبرسانی می کند و در نتیجه خشکی پوست را کاهش می دهد.

8- مناسب برای پخت و پز و مصرف خوراکی

روغن هسته زردآلو به عنوان روغنی مناسب برای پخت و پز استفاده می شود. هنگام سرخ کردن به جای روغن گیاهی یا کره می توانید از این روغن استفاده کنید. حتی در دمای بسیار بالا نیز پایدار و دارای نقطه دود بالایی است. این روغن بسیار سالم است زیرا دارای چربی های غیر اشباع و فاقد اسیدهای چرب ترانس است.

می توان از روغن زردآلو برای سرخ کردن در حرارت بالا استفاده کرد. همچنین به دلیل طعم ملایم بر سایر مواد موجود در سس سالاد غلبه نمی کند و طعم نامطبوعی به سالاد نمی دهد.

9- از بین بردن التهابات بعد از اصلاح

آقایان پس از اصلاح می توانند از این روغن بر روی پوست برای تغذیه، رطوبت و رفع قرمزی و هر گونه سوزش احتمالی که ممکن است پس از اصلاح بر روی پوست ظاهر شود، استفاده کنند. بانوان نیز می توانند از آن برای قبل و بعد از اپیلاسیون بر روی پوست برای جلوگیری از تحریک پوست و هیدراته شدن فولیکول های مو برای رفع ایجاد موهای زیر پوستی بعد از اپیلاسیون، به کار ببرند.

می توانید چندقطره از روغن هسته زردآلو را به لوسیون های مخصوص بدن اضافه کرده و پس از دوش گرفتن از آن بر روی پوست استفاده کنید.

مضرات روغن هسته زردآلو

مضرات روغن هسته زردآلو

استفاده از روغن هسته زردآلو به طور کلی بی خطر است. با این حال، هنگام استفاده خوراکی این روغن، یک نکته را باید در نظر داشته باشید. هسته زردآلو حاوی ماده ای به نام آمیگدالین است که این ماده توسط بدن به سیانور تبدیل می شود و بسیار سمی است.

این جریان می تواند منجر به نارسایی تنفسی، حالت تهوع، تب شدید، سردرد، بی خوابی، تشنگی، بی حالی و ضعف، عصبی شدن و بد خلقی، درد مفاصل و گرفتگی ماهیچه ها و افت فشار خون شدید شود و حتی ممکن است در موارد شدید تر کشنده باشد. آمیگدالین معمولاً از فرآورده های نفتی حذف می شود.

استفاده از روغن زردآلو برای موهای چرب به طور معمول توصیه نمی شود، زیرا استفاده از آن فقط بیشتر به پوست سر آسیب می رساند. اگر پوست بیش از حد چرب شود، باعث ریزش شدید و آسیب به پوست کف سر می شود.

همچنین افرادی که فشار خون پایینی دارند نباید روغن هسته زردآلو مصرف کنند. به یاد داشته باشید که روغن زردآلو حاوی سیانید است که اگر بیش از حد مصرف شود بسیار مضر می تواند باشد.

همچنین مصرف خوراکی این روغن برای  افراد باردار و شیرده توصیه نمی شود، با این حال هنوز تحقیقات معتبری در این زمینه وجود ندارد.

دوز مناسب روغن هسته زردآلو به عوامل متعددی مانند سن مصرف کننده، سابقه بیماری و چندین موارد دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده و میزان مناسب دوزهای روغن هسته زردآلو وجود ندارد.

به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر و ایمن نیستند و دوزهای مصرف می توانند مهم باشند. اطمینان حاصل کنید که دستورالعمل های مربوط به برچسب محصول را مطالعه کرده و قبل از استفاده با داروساز یا پزشک یا سایر متخصصان بهداشت مشورت کنید.

روغن هسته زردالو روغنی با عطر و طعم ملایم و دلنشین است و به دلیل بافت سبک، بسیار به چربی طبیعی پوست شبیه است و برای هر نوع پوستی قابل استفاده است.

برای خرید روغن هسته زردآلو اصل و خالص می توانید از طریق فروشگاه آنلاین بکرینا سفارش خود را ثبت نمایید.

آیا تاکنون تجربه مصرف روغن هسته زردآلو را داشته اید؟ تجربیات و نظرات خود را با کاربران بکرینا در میان بگذارید. 

4.3/5 - (3 امتیاز)

1 دیدگاه برای “روغن هسته زردآلو چیست؟ خواص و مضرات احتمالی

  1. الهه گفته:

    سلام.من تازه چند روزی هست که از روغن زردآلوی تلخ استفاده میکنم و ظاهرا” خیلی عالیه.البته خودم هسته ها رو مغز کردم و دادم به عطاری محله و روغنش رو برام گرفت.نتیجهء خوبی داره پس می‌دهد.موقع مالیدن روغن با پنبه و دستمال ، چرکهای صورت رو تمیز میکنه.معلومه خیلی تاثیر خوب و بی نظیری داره. باتشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *