روغن گردو؛ 12 فایده حیرت انگیز و عوارض جانبی آن

روغن گردو سرشار از موادمغذی برای بدن است. خواص روغن گردو و مضرات احتمالی آن را با هم بررسی خواهیم کرد. جالب است بدانید برخلاف سایر روغن های گیاهی که بدون طعم و بو هستند و برای پخت و پز استفاده می شوند، روغن گردو تصفیه نشده دارای طعم شدید گردو است.

روغن گردو به دلیل داشتن نقطه دود پایین در صورت حرارت زیاد طعم تلخی ایجاد می کند به همین خاطر بیشتر از آن برای غذاهایی که نیاز به حرارت کم دارند یا بعد از اتمام پخت و پز اضافه می کنند. در این مقاله از بکرینا سعی داریم شما را بیشتر با خواص روغن گردو و مضرات آن آشنا کنیم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

روغن گردو چیست؟

روغن گردو چیست؟

روغن گردو از مغز گردو استخراج می شود. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا 3، منیزیم، مس، پروتئین و ویتامین E ،C ،B ،A می باشد. این میوه در اصل از آسیای میانه و مدیترانه تهیه می شود. تولید کنندگان برتر این روغن گران قیمت در كشورهاي ایالات متحده آمريكا، اوکراین، هند، چين و ايران هستند. این روغن به دو صورت تصفیه نشده (سرد) یا تصفیه شده فروخته می شود. روغن گردو تصفیه نشده ازمواد مغذی بسیاری تشکیل شده است که برای سلامتی ما بسیار مهم هستند به همین دلیل این روغن گران قیمت است.

تصفیه کردن این روغن باعث کاهش مواد مغذی آن می شود. از این روغن معمولاً در زیبایی، هنر و براق کردن سطح چوب استفاده می شود. همچنین افرادی که از طعم و بوی روغن گردو تصفیه نشده ناراضی هستند، می توانند از این روغن برای پخت و پز نیز استفاده کنند. هر دو نوع این روغن شامل چربی های اشباع نشده و اشباع شده از جمله اسید لینولئیک، آلفا لینولنیک و اسید اولئیک می باشد. بسیاری از این چربی ها به عنوان آنتی اکسیدان و ترکیبات ضد التهابی عمل می کنند و برای اثرات مفیدی که دارند، به عنوان چربی خوب شناخته می شوند.

گردو به دلیل ساختار داخلی آن به عنوان مغز شناخته می شود و امگا 3 موجود در آن برای تقویت سلامت مغز بسیار مفید است. روغن گردو به دلیل نقطه دود بسیار کمی که دارد، برای غذاهای سرخ کردنی و پخت و پز طولانی مدت مناسب نیست. شما می توانید آن را در پایان پخت و پز به غذا اضافه کنید. از این روغن برای غذاهایی مانند غلات صبحانه، سالاد، پاستا، دسر و غیره استفاده می شود.

روغن گردو نسبت به بقیه روغن های گیاهی از جمله روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان کمتری است. در نتیجه حداکثر یک سال در ظرف پلمپ شده و به مدت یک تا دو ماه در صورت باز شدن پلمپ ظرف و نگه داشتن آن در یک مکان تاریک و خنک، ماندگار و قابل مصرف است.

خواص روغن گردو برای سلامتی

در ادامه شما با چند مورد از فواید روغن گردو آشنا می شوید:

1- سرشار از آنتی اکسیدان

رادیکال های آزاد که به طور مداوم از طریق متابولیسم سلولی تولید می شوند، سلول ها و بافت های بدن را به روش های مختلفی تحت تأثیر قرار می دهند. یعنی افزایش خطر ابتلا به سرطان و سایر بیماری ها را کاهش می دهد. همچنین مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در روغن گردو به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شما کمک می کند.

2- کلسترول را کاهش می دهد

گردو حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که این در روغن گردو تصفیه شده نیز وجود دارد. در یک مطالعه، گروهی از افراد 60 سال را مورد بررسی قرار دادند که این افراد به مدت 45 روز از کپسول 3 گرمی روغن گردو مصرف کردند. سپس بعد اتمام دوره مشاهده شد سطح تری گلیسیرید شرکت کنندگان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

3- تقویت سلامت قلب

روغن گردو بیش از 70٪ چربی های اشباع نشده و همچنین مقدار قابل توجهی از چربی های اشباع تشکیل شده است. این روغن بدون کلسترول با افزایش گردش خون، کاهش رسوب چربی، تقویت انرژی و کاهش فشار خون برای بهبود سلامت قلب بسیار عالی است. این اثرات به معنی کاهش خطر تصلب شرایین (آترواسکلروز)، حمله قلبی و سکته مغزی خواهد بود.

4- کنترل سطح قند خون

افرادی که برای کنترل سطح قند خون خود دنبال راه کاری ساده و طبیعی هستند، می توانند از روغن گردو استفاده کنند. زیرا می تواند به تنظیم قند خون و تولید انسولین در لوزالمعده کمک کند. این روغن به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند زندگی عادی داشته باشند و خطر ابتلا به آن را کاهش دهد. بر اساس یک مطالعه 2016 در ژورنال بین المللی غدد درون ریز متابولیسم، مصرف روزانه 15 گرم روغن گردو به مدت سه ماه، بهبود در سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را نشان داد.

5- فشار خون را حفظ می کند

تحقیقات منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا نشان داد که اسید آلفا لینولنیک (ALA) موجود در روغن گردو باعث کاهش فشار خون می شود. محققان بر این باورند که برخی از مؤلفه های روغن گردو مانند امگا 3 و پلی فنول ها، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ناشی از فشار خون بالا را کاهش می دهند.

خواص روغن گردو برای سلامتی

6- درمان ناباروری مردان

با مطالعه منتشر شده در ژورنال زیست شناسی تولید مثل توسط وندی رابینز، مشخص شد که روغن گردو با بهبود کیفیت و افزایش اسپرم، تأثیر مثبتی در باروری مردان دارد.

7- محافظ طبیعی پوست

روغن گردو حاوی سه عنصر مهم می باشد که به محافظت از پوست کمک می کند. روغن گردو ضد باکتری، آنتی اکسیدان و ضد التهاب است. آنتی اکسیدان های این روغن می توانند ظاهر خطوط و چین و چروک در پوست را کاهش دهند و به جوان تر نگه داشتن شما کمک کند. همچنین اجزای ضد باکتریایی می توانند در برابر پاتوژن ها از پوست محافظت کنند.

8- مناسب برای بهبود سرطان پروستات و روده

روغن گردو ترکیبی به نام ارولیتین دارد که سطح طبیعی آنتی ژن اختصاصی پروستات را حفظ می کند که در صورت عدم کنترل می تواند منجر به سرطان پروستات شود. طبق برخی مطالعات حیوانی با مصرف روغن گردو خطر سرطان روده نیز کاهش می یابد.

9- درمان التهاب

بیماری های التهابی مانند اگزما و ورم و درد مفاصل می توانند با استعمال روغن گردو در ناحیه آسیب دیده کاهش یابند. محتوای فیبر موجود در این روغن از التهاب و ناراحتی دستگاه گوارش نیز جلوگیری می کند.

10- تقویت سیستم ایمنی

این روغن علاوه بر اینکه منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است، از نظر پروتئین، ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا 3 و روی نیز غنی است. وجود میزان قابل توجه این ترکیبات در روغن گردو می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشد. بنابراین می تواند از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرده و یا آن ها را بهبود بخشد.

11- مناسب برای کاهش وزن

روغن گردو به شما کمک می کند شما احساس سیری کنید. محققان دانشکده پزشکی هاروارد دو گروه از افرا را مورد بررسی قرار دادند. افرادی که از روغن گردو مصرف می کردند در مقایسه با افرادی که از داروهای شیمیایی استفاده می کردند در طی روز احساس سیری بیشتری داشتند. این روغن منبع غنی از پروتئین و فیبر می باشد و گزینه خوبی برای گیاه خواران است. با این حال، آنها باید از این روغن در مقادیر متوسط ​​استفاده کنند؛ زیرا مصرف زیاد از آن می تواند منجر به افزایش وزن شود.

12- مناسب برای مشکلات گوارشی

روغن گردو به دلیل داشتن مقادیر بالای اسیدهای چرب به درمان مشکلات گوارشی کمک می کند. این روغن دارای فیبر بالایی است که باعث می شود هضم غذا را برای ما آسان کند. این موضوع حرکت روده را بهبود می بخشد و ناراحتی های گوارشی را رفع می کند.

13- درمان بی خوابی

روغن گردو باعث تولید هورمون ملاتونین می شود که به القاء و تنظیم خواب کمک می کند. در این روغن ملاتونین به صورت طبیعی موجود است. در یک گزارش پژوهشی که در ژورنال تغذیه سال 2005 منتشر شد، موش های آزمایشگاهی که از گردو تغذیه می شدند مشخص شد، وضعیت غلظت ملاتونین خونشان در مقایسه با موش هایی که بدون استفاده از گردو از رژیم غذایی کنترل شده تغذیه می کردند، بالاتر است. بنابراین، برای داشتن خواب خوب و آرامش بخش، بهتر است روغن گردو را به وعده های غذایی اضافه کنید.

خواص روغن گردو برای پوست

خواص روغن گردو برای پوست

1- مبارزه با چین و چروک پوست

روغن گردو با کمک به کاهش یا جلوگیری از بروز چین و چروک، پیری را به تأخیر می اندازد. ویتامین B موجود در آن با پیری زودرس مقابله می کند. این امر می تواند سطح استرس را کاهش دهد و پوست را از رادیکال های ایجاد کننده استرس رهایی دهد. همچنین ویتامین E روغن گردو به عنوان یک آنتی اکسیدان، پوست شاداب و جوان را تضمین می کند و بسیار موثر است. شما می توانید این روغن را با ماست، عسل و پودر جو دوسر مخلوط کنید و این ترکیب را به مدت 30 دقیقه بر روی صورت خود بگذارید و سپس با آب ولرم شستشو دهید. این ماسک باعث شاداب و نرم شدن پوست می شود.

2- درمان پسوریازیس

یکی دیگر از خواص روغن گردو بر روی پوست، این است که وضعیت پسوریازیس آن را کاهش می دهد. شما می توانید با اضافه کردن آن به آب وان حمام یا استفاده از آن به صورت موضعی در محل آسیب دیده، مشکلات پوستی خود از جمله پسوریازیس را درمان کنید.

3- مبارزه با عفونت های قارچی

از روغن گردو می توان برای درمان عفونت هایی مانند خارش کشاله های ران بر اثر تعریق و کاندیدا ( معمول ترین عامل عفونت های قارچی) استفاده کرد. برای درمان می توانید روغن گردو تصفیه شده را به تنهایی و یا با سایر مواد طبیعی ضد قارچ مانند سیر مخلوط و سپس روی ناحیه آسیب دیده استعمال کنید. همچنین می توان برای درمان عفونت ها از ترکیب چند قطره روغن درخت چای و روغن گردو استفاده کرد.

برای جلوگیری از عود مجدد عفونت ها، باید از این روش های درمانی به طور مرتب استفاده شود. خواص ضد قارچی روغن گردو برای مبارزه با آکنه نیز بسیار مفید است.

4- روشن کننده نواحی تیره اطراف چشم

بسیاری از افراد از تیره شدن اطراف چشم خود به دلایلی مانند کمبود خواب رنج میبرند. روغن گردو یکی از درمان های موثر در کاهش محافل تیره است. شما میتوانید روغن گردو را کمی گرم کنید و آن را به طور موضعی در محافل تیره پوست خود استعمال کنید. لازم به ذکر است که مراقب باشید به داخل چشم نفوذ نکند. استفاده از آن باعث کاهش التهاب، طراوت، سلامت و نرمی پوست می شود.

خواص روغن گردو برای مو

خواص روغن گردو برای مو

1- شوره سر را از بین می برد

با استعمال این روغن به پوست سر خود، غالباً همراه با سایر روغن ها می توانید پوست سر را مرطوب کرده و عفونت های مختلفی را از بین ببرید. این امر می تواند به شما در از بین بردن هرگونه علائم شوره سر کمک کند و از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری کند.

2- جلوگیری از ریزش مو

ریزش مو مشکلی است که هر روز با آن سر و کار داریم. استفاده از روغن گردو می تواند ریشه مو شما را تقویت و از ریزش مو جلوگیری کند. این روغن سرشار از سلنیوم و اسیدهای چرب امگا 3 است که آسیب سلول در پوست سر را از بین می برد. برای نتیجه گرفتن، هفته ای سه بار از روغن گردو استفاده کنید. آن را شب قبل خواب به ریشه موهایتان بزنید و کمی پوست سر را با آن ماساژ دهید. سپس صبح روز بعد موهایتان را با شامپوی ملایم بشویید. استفاده از این ماسک مو را به مدت یک ماه ادامه دهید تا شاهد نتایج خوب آن باشید.

3- رشد مو را تقویت می کند

روغن گردو پر از بیوتین و ویتامین V7 است که به رشد مو کمک می کند. این روغن باعث می شود موهای شما فوق العاده قوی و بلند باشد. همچنین اگر موهای رنگی دارید، استفاده از آن باعث افزایش رنگ موهای شما می شود که آن ها لخت و براق تر به نظر برسند. روغن گردو مقدار زیادی پتاسیم در خود دارد و پتاسیم به تشدید روند رشد مو کمک می کند.

عوارض روغن گردو

مضرات روغن گردو برای

در صورت مصرف در حد اعتدال از روغن گردو، برای اکثر افراد کاملاً بی خطر است اما مانند هر ماده غذایی ممکن است عوارض جانبی خاصی، با توجه به شرایط فردی ایجاد کند. در ذیل درباره این تأثیرات بحث خواهیم کرد:

  1. مصرف همزمان این روغن با سایر داروهای فشار خون بالا ممکن است اختلال در روند بهبود ایجاد کند، بنابراین بهتر است قبل مصرف از این روغن، با پزشک خود مشورت کنید.
  2. اگرچه روغن گردو می تواند برای بیماران دیابتی و یا افرادی که در معرض خطر دیابت هستند، بسیار عالی باشد اما در صورت استفاده از برخی داروهای خاص، ممکن است قند خون را به سطح خطرناکی برساند. افراد دیابتی باید با احتیاط، از این روغن در وعده های غذایی خود استفاده کنند.
  3. همانطور که در بسیاری از روغن های گیاهی رایج می باشد، روغن گردو هم ممکن است باعث تحریک پوست، در صورت استفاده موضعی برای اهداف آرایشی و دارویی شود. برای اینکه اطمینان حاصل کنید به این روغن حساسیت ندارید، ابتدا مقدار کمی از آن را بر روی قسمت مشخصی از پوست استعمال کنید و چند ساعت صبر کنید. اگر واکنش التهابی مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید. به خصوص اگر پوست حساسی دارید این توصیه را جدی بگیرید.

تهیه روغن گردو

جهت خرید روغن گردو میتوانید به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

آیا تا به حال از روغن گردو استفاده کرده اید؟ اگر در زمینه خواص و عوارض جانبی آن تجربه ای دارید با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

منابع:

mawdoo3 و msn

4.2/5 - (27 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *