روغن آویشن چیست؟ 15 خواص مهم آن

روغن آویشن یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان های شناخته شده است و از زمان های بسیار قدیم به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. این روغن سیستم ایمنی، تنفسی، گوارشی، عصبی و سایر سیستم های بدن را پشتیبانی می کند. روغن آویشن یکی از بهترین روغن ها برای تنظیم هورمون ها است، همچنین از بدن در برابر بیماری های خطرناک مانند: سکته مغزی، آرتریت، عفونت های قارچی و التهابات پوستی محافظت می کند. در این مقاله از بکرینا سعی داریم شما را با روغن آویشن و فواید آن بیشتر آشنا کنیم.

گیاه آویشن

آویشن گیاهی است که از گل، برگ و روغن آن به عنوان دارو استفاده می شود. بوته ای با شاخه های باریک، برگ های ریز و درشت می باشد. گل های کوچک گل ها در تابستان گیاه را پوشانده و باعث ایجاد رنگ های انبوه سفید، آبی یا صورتی می شوند. تقریباً 350 گونه آویشن وجود دارد و از خانواده نعناع به شمار می آید. بومی منطقه ایران، مناطق مدیترانه و اروپای جنوبی است و به شدت معطر می باشد.

در آب و هوای معتدل رشد می کند. گیاه آویشن توسط یونانیان و رومیان به عنوان بخور دادن، به آب حمام اضافه می شد. این گیاه معطر هنوز هم در لوازم آرایشی به دلیل عطر و طعم شیرین و تند مورد استفاده قرار می گیرد.

روغن آویشن چیست

روغن آویشن چیست؟

روغن آویشن یکی از روغن های گیاهی است که از گیاه آویشن به دست می‌آید. آویشن یک گیاه علفی است که اصلی‌ترین منبع این روغن محسوب می‌شود. علاوه بر استفاده در صنایع آشپزی و عطرسازی، روغن آویشن به عنوان یک درمانگر طبیعی نیز شناخته شده است.

چندین مطالعه وجود دارد که از خواص روغن آویشن در کاهش یا از بین بردن باکتری های منتقل شده از مواد غذایی، سلامت قلب و کاهش التهاب در بدن پشتیبانی می کند. روغن آویشن دارای ترکیبات کارواکرول، تیمول، سینول و… می باشد که برای سلامتی بسیار مفید است. این روغن، ضد عفونی کننده، ضد اسپاسم، ادرارآور، مقوی، حشره کش و… می باشد. 

خواص روغن آویشن

1- سیستم ایمنی را تقویت می کند

برخی از اجزای آویشن مانند کامفن و آلفا پینن، قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن هستند و خاصیت ضد باکتریایی دارند. این امر باعث می شود آنها هم در داخل و هم در خارج از بدن مؤثر باشند و از غشاهای مخاطی، روده و دستگاه تنفسی در برابر عفونت های احتمالی محافظت کنند. خاصیت آنتی اکسیدانی این روغن همچنین به کاهش آسیب های رادیکال آزاد کمک می کند. 

2- ترمیم کننده زخم ها

این یکی از مهم ترین خواص روغن آویشن به شمار می آید. این خاصیت باعث می شود در روند بهبود زخم ها و علائم بر جای مانده از جراحی، آکنه، آبله، سرخک و زخم موثر باشد.

3- مناسب برای پوست

کاربرد موضعی روغن آویشن روی پوست بسیار عالی است؛ زیرا می تواند زخم ها را بهبود ببخشد، از درد التهابی جلوگیری کند، مرطوب کننده پوست باشد و حتی آکنه را به حداقل برساند. خواص ضد عفونی کننده و محرک های آنتی اکسیدانی موجود در این روغن باعث می شود پوست شما شفاف، سالم و جوان به نظر برسد.

4- آبرسانی و ترمیم پوست

روغن آویشن می‌تواند پوست را آبرسانی کند و به ترمیم سلول های پوست کمک کند. این ویژگی‌ها باعث می‌شوند تا پوست نرم و شاداب به نظر بیاید.

5- رفع خشکی و ترک های پوست

استفاده از روغن آویشن به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی، می‌تواند از خشکی پوست جلوگیری کرده و ترک های ناشی از خشکی را کم کند.

6- ضد اسپاسم

اسپاسم انقباضات ناخواسته و بیش از حد غیر ارادی است که ممکن است در مجاری تنفسی، اعصاب، ماهیچه ها، روده یا سایر ارگان ها اتفاق بیفتد و منجر به سرفه، تشنج، حملات صرع یا هیستریک، گرفتگی و درد عضلانی، درد شکم و روده و حتی اسپاسم شود.

7- مناسب برای قاعدگی

اکثر خانم ها در جستجوی چیزی هستند که بتواند به آن ها در دردهای قاعدگی، دوره های نامنظم و یائسگی زودرس کمک کند. روغن آویشن پاسخی به این مشکل است. این حالت مانع انسداد علائمی مانند درد شکم، خستگی، حالت تهوع، افسردگی و فشار خون پایین همراه با قاعدگی می باشد. همچنین می تواند یائسگی را به تاخیر بیندازد در نتیجه خانم ها را سالم، شاد و بارور نگه می دارد.

روغن آویشن با خاصیت متعادل کننده هورمون شناخته شده است و می تواند تولید پروژسترون را تحریک کند. برای خانم هایی که در دوران یائسگی، تغییراتی را تجربه کرده اند استفاده منظم از روغن آویشن می تواند به آنها کمک کند سطح هورمونی خود را کنترل کنند.

8- از بین بردن باکتری ها

 کاروفیلن و کامپن موجود در روغن آویشن، آن را به آنتی باکتریال تبدیل کرده است. این ترکیبات رشد باکتری ها را در داخل و خارج از بدن مهار می کنند. این امر در درمان عفونت های باکتریایی مانند: کولیک کلیوی، عفونت های مجرای ادراری، روده ها، دستگاه تنفسی و همچنین عفونت های خارجی مانند زخم ها بسیار مفید است.

9- از سلامت قلب محافظت می کند

این روغن برای سلامت قلب بسیار مفید است و باعث می شود دریچه ها در حالی که ضد اسپاسم هستند به درستی کار کنند، شریان ها و رگ ها را شل می کند و از این طریق استرس روی قلب را کاهش می دهد. علاوه بر این، ماهیچه های قلب را تقویت می کند.

10- ادرار آور است

کسانی که به دلیل نارسایی مزمن کلیوی و یا افزایش غلظت سموم و نمک در خون از تجمع آب در بدن رنج می برند، این روغن برای درمان آن بسیار مفید است. ادرار را افزایش داده و به دفع آب اضافی، نمک و سموم بدن کمک می کند. روغن آویشن به کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش چربی ها و همچنین بهبود هضم غذا نیز کمک می کند.

مناسب برای مفاصل

11- مناسب برای مفاصل

ترکیبات ضد التهابی روغن آویشن، می‌توانند به کاهش درد و التهاب عضلات و مفاصل کمک کنند. این ویژگی روغن آویشن را به یک راهکار طبیعی برای کمک به افرادی که با درد مفاصل یا عضلات مواجه هستند تبدیل کرده است.

دو دلیل اصلی بیماری روماتیسم، آرتروز و نقرس می تواند گردش خون نادرست یا انسداد وافزایش سموم مانند اسید اوریک در خون باشد. از آنجا که روغن آویشن یک داروی ادرارآور است باعث دفع سموم از بدن می شود. محرک بودن آن، گردش خون را فعال می کند، به همین دلیل این مشکل را رفع می کند.

خاصیت تیمول (ضد باکتریایی) موجود در روغن به خوبی شناخته شده و در برخی از انواع روغن آویشن تا 70 درصد نیز تیمول است. این ترکیب قدرتمند می تواند به کاهش درد مفاصل شما کمک کرده و دامنه حرکتی بهتری ایجاد کند، ضمن اینکه باعث افزایش جریان خون به آن مناطق می شود، باعث می شود به کاهش علائم ورم مفاصل کمک کند.  

12- فشار خون را تنظیم می کند

 روغن آویشن برای کسانی که از فشار خون پایین رنج می برند بسیار مفید است. این افراد در معرض خطر بیهوشی ناگهانی و لاغری شدید هستند. این روغن می تواند فشار خون آنها را تنظیم کند.

13- انرژی زای طبیعی است

تحریک گردش خون و تقویت سوخت و ساز بدن توسط روغن آویشن باعث افزایش انرژی می شود. اگر به طور مرتب در طول روز از خستگی رنج می برید یا اگر خواب خوبی در شب ندارید، استنشاق این روغن می تواند به شما انرژی دهد.

14- بدن را سم زدایی می کند

لینالول یکی از اجزای رایج در روغن آویشن و دیگر روغن های گیاهی معطر است که دارای اثر آنتی اکسیدانی و سم زدایی بر روی بدن است. مهم تر از همه این روغن می تواند باعث بهبود و ترمیم در کبد شود و به سم زدایی سریع کبد کمک کند.

15- اضطراب را تسکین می دهد

 به دلیل معطر بودن روغن آویشن می توان آن را به عنوان یک روغن رایحه درمانی (آروماتراپی) معرفی کرد و در درجه اول تسکین دهنده استرس است. استنشاق روغن آویشن یا استفاده از آن به صورت موضعی بر روی قفسه سینه یا گردن می تواند به کاهش سطح استرس کمک کند و باعث شود به جای اضطراب، احساس انرژی و آرامش بیشتری داشته باشید.

سایر مزایا

  • تقویت حافظه
  • ضد افسردگی
  • ضد نفخ
  • درمان کننده سینوزیت
  • اشتها آور
  • درمان اگزما
  • درماتیت

و…

عوارض جانبی روغن آویشن

عوارض جانبی

  • مصرف بی رویه روغن آویشن در برخی افراد موجب ناراحتی دستگاه گوارش، سردرد یا سرگیجه می شود.
  • همچنین استفاده از این روغن به صورت موضعی در برخی افراد باعث التهابات پوستی و حساسیت می شود.
  • افرادی که به پونه کوهی یا سایر گونه های آن مانند نعناع، مریم گلی، اسطوخودوس و… حساسیت دارند ممکن است به روغن آویشن نیز حساسیت داشته باشند.
  • روغن آویشن باعث رقیق شدن خون می شود و انعقاد آن را کند می کند. مصرف آویشن ممکن است خطر خونریزی شما را افزایش دهد، به خصوص اگر در مقادیر زیادی استفاده شود.
  •  آویشن ممکن است مانند استروژن در بدن عمل کند. اگر شرایطی مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی دارید که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر می شود به هیچ عنوان از روغن آویشن استفاده نکنید.

نکته: افرادی که از روغن آویشن استفاده می کنند و چنانچه عمل جراحی در پیش دارند، به دلیل رقیق کردن خون توسط این روغن باید حداقل 2 هفته قبل از جراحی به طور برنامه ریزی شده استفاده از روغن آویشن را متوقف کنند؛ زیرا باعث خطر خونریزی بیش از حد در حین و بعد از عمل جراحی می شود.

تهیه روغن آویشن

بکرینا فروشگاهی است که با افتخار روغن آویشن اصل را با ضمانت نامه ارسال میکند. برای ثبت سفارش و بهره‌مندی از خواص روغن آویشن، کافی است به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید و یک دنیا سلامت و زیبایی را در خانه خود تجربه کنید. با یک کلیک ساده، به دنیایی پر از خواص و زیبایی وارد شوید.

به یاد داشته باشید که هرگز کوچک ترین اشتباهی را در مورد انتخاب محصولات طبیعی برای سلامت و زیبایی انجام ندهید. پوست شما لایه‌های نرمی از طبیعت است.

خرید روغن آویشن

آیا شما در زمینه مصرف روغن آویشن تجربه ای دارید؟ نظرات و پیشنهاد های خود را با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

منبع: monq

4.4/5 - (14 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *