روغن مریم گلی؛ 12 خاصیت آن برای سلامت و زیبایی

روغن مریم گلی دارای تاریخچه طولانی می باشد. این روغن یکی از بهترین روغن های گیاهی برای هورمون ها به ویژه در خانم ها به حساب می آید. ادعاهای زیادی در مورد خواص آن هنگام برخورد با گرفتگی عضلات، تنظیم دوره قاعدگی، گر گرفتگی و عدم تعادل هورمونی مطرح شده است. همچنین با توجه به ترکیبات موجود در آن بسیار آرامش بخش بوده و پزشکان برای طب آروماتراپی از آن استفاده می کنند.

در این مقاله از بکرینا سعی داریم شما را با فواید روغن مریم گلی و مضرات آن بیشتر آشنا کنیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

گیاه مریم گلی

مریم گلی که نام علمی آن salvia sclarea می باشد. این گیاه چند ساله است و بیشترین محل رویش شمال مدیترانه و همچنین برخی از مناطق در شمال آفریقا و آسیای مرکزی است. این گیاه به ارتفاع 4-5 متر رشد می کند و دارای ساقه های پرز دار ضخیم است.

روغن مریم گلی چیست؟

روغن مریم گلی چیست؟

روغن مریم گلی از برگ ها و ساقه های تازه یا خشک شده گیاه مریم گلی و از طریق تقطیر استخراج می شود. رنگ این روغن زرد مایل به سبز و با رایحه ای تند می باشد که گیاه مریم گلی بطور عمده در طعم دهنده ها استفاده می شود. ترکیبات شیمیایی روغن مریم گلی عبارتند از: کامپن، کافور، α-توژون، b-توژون، سینئول و آلفا پینن، که هر کدام برای سلامتی بسیار مفید می باشند. این روغن به دلیل معطر بودن آن، روغن فرار نامیده می شود و برای طب آروماتراپی (رایحه درمانی) گزینه بسیار مناسبی است. همچنین از این روغن به صورت خوراکی و موضعی نیز می توان استفاده کرد.

نحوه مصرف

برای درمان بیماری آلزایمر: برای این نوع بیماران از این روغن به صورت 3 بار در طول روز به صورت آروماتراپی مصرف می شود.

برای دیابت: مصرف خوراکی 10 قطره از این روغن به صورت 3 بار در طول روز و به مدت 3 ماه برای افراد دیابتی توصیه می شود.

برای کلسترول بالا: مصرف خوراکی 10 قطره از این روغن به صورت 3 بار در طول روز به مدت 2 یا 3 ماه برای افراد مبتلا به این بیماری توصیه می شود.

خواص روغن مریم گلی

1.  رفع مشکلات قاعدگی

روغن مریم گلی هورمون های خاص مانند استروژن را فعال می کند که این باعث می شود چرخه قاعدگی را تنظیم کند. این امر برای درمان علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یا اختلال ناخوشی قبل از قاعدگی (PMDD) از جمله نفخ، نوسانات خلقی و هوس های غذایی نیز دارد. این روغن ضد اسپاسم است، به این معنی که موارد مرتبط با آن مانند گرفتگی عضلات، سردرد و دل درد را درمان می کند.

2. تنظیم هورمون ها

روغن مریم گلی به دلیل داشتن خواص فیتواستروژن، هورمون های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. به فیتواستروژن، استروژن رژیمی نیز گفته می شود؛ زیرا گروهی از ترکیبات شیمیایی گیاهی هستند و توسط غدد درون ریز به وجود نمی آید. فیتواستروژن موجود در روغن مریم گلی باعث می شود میزان استروژن خانم ها تنظیم و سلامت طولانی مدت رحم را تضمین کند که این امر احتمال ابتلا به سرطان رحم، تخمدان و حتی سرطان پستان را کاهش می دهد.

3. درمان بی خوابی

روغن مریم گلی برای افرادی که از کم خوابی یا بی خوابی رنج می برند بسیار مفید می باشد. بی خوابی نه تنها بر میزان انرژی و روحیه شما بلکه بر سلامتی، عملکرد شغلی و کیفیت زندگی شما نیز تأثیر منفی می گذارد. دو علت عمده بی خوابی استرس و تغییرات هورمونی است. روغن مریم گلی با متعادل کردن سطح هورمون های بدن می تواند به این بی خوابی ها پایان دهد. همچنین نتایج مطالعه ای در سال 2017 نشان داد که ماساژ پوست با بعضی از روغن های گیاهی از جمله اسطوخودوس، گریپ فروت و مریم گلی برای بهبود کیفیت خواب موثر است.

4. سلامت قلب و عروق

بالا بودن کلسترول LDL (بد) ممکن است باعث بیماری قلبی شود. خاصیت آنتی اکسیدان و ضد التهابی روغن مریم گلی موجب تنظیم کردن گردش خون و پایین آوردن کلسترول LDL  می شود و می تواند در سلامت قلب و عروق به شما کمک بسزایی کند.

5. کاهش دهنده استرس

آروماتراپی یا رایحه درمانی در کاهش اضطراب یا استرس بسیار موثر می باشد. سیستم بویایی شما به طور مستقیم بر بخشی از مغز شما که احساسات را تنظیم می کند تأثیر می گذارد. استنشاق روغن مریم گلی می تواند با القای حس آرامش به کاهش استرس کمک کند.

خواص روغن مریم گلی

6. مباره با سرطان خون

روغن مریم گلی حاوی ترکیب شیمیایی اسکلارول می باشد. محققان بر اساس تحقیقاتی دریافتند که این ترکیب شیمیایی قادر است خطوط سلولی را از طریق فرآیند آپتوزیس از بین ببرد. آپتوزیس یک روند مرگ سلولی برنامه ریزی شده می باشد.

7. ضد باکتری

بسیاری از روغن های گیاهی از جمله روغن مریم گلی دارای خواص ضد باکتریایی هستند. محققان اثرات ضد باکتریایی روغن مریم گلی را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند ویژگی های ضد باکتریایی این روغن در برابر همه گونه های باکتری موثر است. همچنین این روغن باعث کاهش رشد باکتری E. coli نیز می شود.

8. مفید برای پوست

با توجه به خاصیت ضد باکتری و آنتی اکسیدانی، روغن مریم گلی می تواند برای پوست مفید باشد. این روغن برای از بین بردن سموم، تسکین در برابر ساییدگی جزئی پوست، کاهش لکه های پوستی، رفع علائم ترک پوست و زخم شناخته شده است. خاصیت مرطوب کننده و تهویه آن باعث رفع خشکی و سوزش می شود.

9. مناسب برای دستگاه گوارش

روغن مریم گلی برای دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد. می تواند مشکلات گوارش را برطرف کند و ترشح اسید معده را کنترل کند. خواص ضد باکتریایی آن باعث می شود میکروب های معده و روده را از بین ببرد و به هضم آسان غذا کمک کند. همچنین می تواند علائم سوء هاضمه، نفخ، یبوست و زخم معده را بهبود ببخشد.

10. مناسب برای مو

روغن مریم گلی حاوی مقادیر زیادی فیتواستروژن است که برای رشد مو بسیار مفید می باشد. استفاده از این روغن به صورت موضعی بر روی پوست سر باعث می شود خشکی پوست سر و زخم های آن را رفع کند. همچنین می تواند موهای خشک و آسیب دیده را نیز بهبود بخشد. شما می توانید مقدار مساوی روغن مریم گلی و روغن جوجوبا را با هم مخلوط کنید. ترکیب روغن را به پوست سر ماساژ داده و بگذارید حدود نیم ساعت بماند و بعد با یک شامپوی ملایم شستشو دهید یا به تنهایی با آب بشویید.

11. سلامت دندان

خواص ضد میکروبی روغن مریم گلی باعث می شود از به وجود آمدن پلاک دندان جلوگیری کند. شواهد مطالعه ای نشان داد که شستشوی دهان و دندان با روغن مریم گلی می تواند باکتری های استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکنس را به طور مؤثری از بین ببرد. همچنین بعضی از محققان معتقدند که این روغن می تواند عفونت های گلو، آبسه های دندانی، لثه های آلوده و زخم های دهان را نیز درمان کند.

12. کنترل دیابت

تحقیقاتی بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع 1 انجام شد که آیا روغن مریم گلی می تواند قند خون را کاهش دهد یا خیر؟ نتیجه تحقیقات نشان داد که این روغن با فعال کردن یک گیرنده خاص قند خون را کاهش می دهد. با فعال شدن این گیرنده اسیدهای چرب اضافی در خون از بین می روند که این امر باعث می شود حساسیت به انسولین بهبود بخشد.

عوارض روغن مریم گلی

عوارض جانبی روغن مریم گلی

روغن مریم گلی مانند سایر روغن های گیاهی بی خطر است اما در بعضی شرایط خاص و یا در صورت مصرف بی رویه ممکن است برای بدن عوارض داشته باشد و یا حساسیت ایجاد کند، پس بهتر است از آن و هر روغن گیاهی دیگر به اندازه دوز مصرفی روزانه مصرف کنید.

از روغن مریم گلی در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه اول بارداری با احتیاط استفاده کنید. این روغن می تواند باعث انقباضات رحمی شود که ممکن است خطرناک باشد. همچنین نباید از آن برای نوزادان یا کودکان نو پا استفاده شود.

تهیه روغن مریم گلی

برای خرید روغن مریم گلی اصل می توانید به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

آیا شما تا به حال از روغن مریم گلی استفاده کرده اید؟ تجربه های خود را با کاربران بکرینا درمیان بگذارید.

منبع: healthline

3.9/5 - (22 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *