روغن ماکادمیا چیست؟ 9 خواص و مضرات

روغن ماکادمیا روغنی شفاف و به رنگ زرد روشن است که از فندق استرالیایی (ماکادمیا) به دست می آید. افرادی که برای آشپزی از این روغن استفاده می کنند، فواید بسیاری را بهره مند می شوند. از جمله خواص زیبایی روغن ماکادمیا می توان به مرطوب کردن پوست و حالت دادن موها اشاره کرد. برخلاف روغن نارگیل و مشابه روغن زیتون، روغن ماکادمیا در دمای اتاق مایع است.

 روغن ماکادمیا

روغن ماکادمیا سرشار از اسیدهای چرب و پتاسیم است. غلظت اسید پالمیتولئیک موجود در این روغن، آن را به یک ماده محبوب در محصولات آرایشی و بهداشتی تبدیل می کند که برای صافی و شفافیت پوست و مو تاثیر گذار است. این روغن دارای رنگ طلایی با طعم شیرین و ملایم آجیلی است.

درخت ماکادمیا بومی استرالیا می باشد و همچنین در آب و هوای معتدل کالیفرنیا و هاوایی کشت می شود. فندق استرالیایی دارای مقدار زیادی از ترکیبات روی، سلنیوم و اسیدهای چرب است که به بدن کمک می کند تا چربی ها را به طور مؤثرتری بسوزاند. دیگر نام های رایج ماکادمیا عبارتند از: آجیل کوئینزلند، دانه ماروچی، دانه بوش، دانه هاوایی و… می باشد.

خواص روغن ماکادمیا

مهم ترین خواص روغن ماکادمیا، توانایی آن در کاهش سطح تری گلیسیرید، بهبود سلامت قلب، افزایش سطح انرژی، بهبود روند گوارش، کمک و توان بخشی به افرادی که از بیماری سلیاک رنج می برند، می باشد. ترکیبات این روغن به تقویت سلامت استخوان ها، تحریک گردش خون، محافظت از سلامت چشم و بینایی، جلوگیری از بیماری های مزمن و بهینه سازی سیستم ایمنی و سایر سیستم های محافظتی کمک می کند.

1- سلامت و تقویت قلب

روغن ماکادمیا دارای مقادیر زیادی اسیدهای چرب مفید است که بسیاری از افراد آن را از بسیاری از روغن های دیگر، حتی روغن زیتون که خیلی ها آن را می پسندند، بهتر و کاربردی تر می دانند. تری گلیسیریدها در اصل چربی در خون هستند که می تواند برای قلب شما بسیار خطرناک باشد، زیرا می تواند عروق را مسدود کرده و شانس تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته را افزایش دهد.

محتوای بالای اسید اولئیک در روغن ماکادمیا آن را برای تعادل کلسترول، بسیار مفید و ضروری تلقی می کند. در واقع مصرف این روغن موجب کاهش سطح تری گلیسیرید در خون می شود. اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 رایج ترین چربی ها در این روغن می باشند، در نتیجه با مصرف آن می توان این چربی های لازم را برای بدن فراهم کرد.

2- خاصیت آنتی اکسیدانی بالا

تحقیقات نشان داده است که روغن ماکادمیا حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان از جمله توکوترینول ها است که می تواند بر سلامت کلی بدن تأثیر قوی و کارآمد داشته باشد. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که رادیکال های آزاد خطرناک متابولیسم سلولی که می توانند طیف وسیعی از بیماری های مزمن از جمله آپوپتوز و جهش سلولی را ایجاد کنند را نابود و خنثی می کنند.

محتوای آنتی اکسیدانی بالا در روغن ماکادمیا سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و می تواند در پاکسازی کل سیستم بدن شما تاثیر گذار باشد.

3- افزایش سطح انرژی

جُدا از فواید روغن ماکادمیا برای قلب و تعادل کلسترول، مشخص شده روغن ماکادمیا دارای کالری بسیار بالایی است که می تواند انرژی بیشتری را در بدن گسترش دهد. اما توجه داشته باشید، باید مراقب دوز مصرف آجیل ماکادمیا و روغن آن باشید، زیرا می تواند به سرعت به افزایش وزن، تجمع چربی و چاقی بی رویه تبدیل شود، که خطرات و مضرات بی شماری را با خود به همراه دارد.

تقویت بینایی با روغن ماکادمیا

4- تقویت بینایی و چشم

برخی از آنتی اکسیدان های موجود در روغن ماکادمیا با افزایش سلامت و تقویت چشم و بینایی مرتبط هستند که جلوگیری از دژنراسیون ماکولا و کند شدن توسعه آب مروارید را به دنبال دارند.

این جریان از طریق فرآیند خنثی سازی رادیکال های آزاد مانند سایر اثرات آنتی اکسیدانی روغن ماکادمیا به دست می آید.

5- مراقبت و حفاظت از پوست

یکی از آنتی اکسیدان های موجود در روغن ماکادمیا، اسکوآلن می باشد که یکی از کمیاب ترین نوع آنتی اکسیدان ها است و تأثیر بسیار خاصی بر پوست و مراقبت از آن را برای ما دارد.

استفاده از روغن ماکادمیا می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو روی چربی ها و پوست بدن کمک کرده و از ایجاد چین و چروک، لکه های پیری، افزایش سرعت بهبودی جراحات، زخم ها و سایر علائم پیری جلوگیری کند.

6- مرطوب کننده طبیعی

روغن ماکادمیا می تواند محصولی فوق العاده برای مرطوب کردن روزانه پوست باشد، به ویژه برای مردانی که مرتباً اصلاح می کنند، بسیار مفید می باشد. بافت لطیف و ضد التهابی روغن دانه ماکادمیا می تواند به پوست شادابی و نشاط ببخشد و در عین حال آن را نرم و مرطوب کرده و پوست صاف و سالم تری را به شما هدیه دهد.

7- تقویت کننده موها و لب

اسیدهای چرب غنی موجود در روغن ماکادمیا موجب شده که گزینه مناسبی برای تقویت و سلامت موها محسوب شود. ترکیب آن با شامپوهای طبیعی می تواند به افزایش درخشندگی و سلامت موهای شما کمک کرده و فولیکول های آن ها را تقویت کرده و ریزش مو را به طور چشم گیری کاهش دهد.

به دلیل خواص روغن ماکادمیا، در تهیه انواع محصولات آرایشی از جمله رژ لب ها، نرم کننده ها و درخشان کننده های پوست صورت، ضدآفتاب ها و محصولات مراقبتی قبل و بعد از حمام، پاک کننده های لاک، انواع شامپو، روغن دوش و سایر آماده کننده های پوست استفاده می شود.

همچنین می توانید با روغن ماکادمیا و موم عسل طبیعی، ماسک تقویت کننده لب تهیه کنید تا ظاهر و سلامت لب های شما به میزان قابل توجهی افزایش یابد. ترکیبات موثر درمانی در این روغن در مدت کوتاهی ترک خوردن لب ها را از بین برده و بهبود می بخشد و هرگونه التهاب در زخم ها یا جراحات سطح پوست را کاهش می دهد.

8- حفظ چربی های سالم

اگرچه این، یک مزیت قطعی برای سلامتی به حساب نمی آید، با این حال روغن ماکادمیا دارای نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن های گیاهی خوراکی مانند روغن زیتون است.این خاصیت همچنین به حفظ طعم روغن و تلخ نشدن آن کمک می کند، که برای بسیاری از وعده های غذایی خوشایند و مفید است، به ویژه هنگامی که به عنوان روغن در سالاد استفاده می شود.

9- درمان آفتاب سوختگی

روغن ماکادمیا به دلیل دارا بودن مقادیر بالای پالمیتولئیک اسید، موجب شده تا به گزینه مناسبی برای درمان آسیب های سطح پوست از جمله آفتاب سوختگی های شدید باشد. استفاده از این روغن به صورت موضعی بر روی پوست صورت موجب درمان و از بین بردن التهاب، قرمزی و خارش ناشی از آفتاب سوختگی خواهد شد.

مضرات روغن ماکادمیا

مضرات روغن ماکادمیا

روغن ماکادمیا یک ماده بی خطر است که تقریباً همه می توانند روی مو و پوست خود آن را استفاده کنند.

اگر چنانچه به آجیل ماکادمیا حساسیت دارید، ممکن است بدن شما نسبت به روغن ماکادمیا نیز واکنش های آلرژیک بروز دهد.

اگر سابقه حساسیت دارید یا نگران واکنش آلرژیک شدید به روغن ماکادمیا هستید، قبل از استفاده کامل از روغن، یک تست پچ روغن روی پوست خود انجام دهید. مقدار کمی را در نقطه ای به اندازه یک سکه در قسمت داخلی بازو قرار دهید. در صورت عدم بروز واکنش در 24 ساعت، استفاده از آن ایمن و بی خطر می باشد.

در صورت بروز علائم آلرژیک شدید، مصرف آن را حتما قطع کنید.

در پایان

در گذشته بیشتر روغن ماکادمیا به منظور مصرف خوراکی و در آشپزی فقط کاربرد داشت، اما اکنون منبع مهمی از چربی های مفید، آنتی اکسیدان ها و ویتامین E تلقی می شود.

اما بسیاری از افراد معتقدند که استفاده موضعی از روغن ماکادمیا مزایای بسیاری همچون برای حفظ نرمی و رطوبت پوست و حالت دهی و به عنوان نرم کننده مو کاربرد دارد. با این حال این ادعاها کاملا به اثبات علمی نرسیده است.

روغن ماکادمیا دارای نقطه دود بالاتری نسبت به سایر روغن هاست که توانایی بالایی در تحمل دما دارد، به همین دلیل محبوبیت بیشتری برای مصرف آشپزی دارد.

به طور کلی مصرف روغن ماکادمیا بی خطر است، اما برخی ممکن است به خود آجیل ماکادمیا حساسیت داشته و واکنش های آلرژیک نشان دهند. در صورت بروز واکنش ها بهتر است از مصرف آن پرهیز کنید.

روغن ماکادمیا از جمله روغن هایی است که هم مصرف خوراکی ایمن را دارد هم مصرف موضعی آن بی خطر است که دارای مزایا و کاربرد های متفاوت است.

آیا تجربه مصرف این روغن را به هر روشی داشته اید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با کاربران بکرینا در میان بگذارید.

منبع: organicfacts و healthbenefitstimes

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *