روغن جوجوبا برای پوست + 5 خاصیت ضروری

  • روغن جوجوبا برای پوست معجزه ای است که در میان محصولات طبیعی رقیب ندارد. اگر از طرفداران پر و پا قرص استفاده از روغن های گیاهی برای حفظ سلامت یا درمان مشکلات پوست، مو و ناخن خود باشید، حتماً نام روغن جوجوبا به گوش شما هم خورده است.

    بیشترین کاربرد این روغن در محصولات آرایشی و بهداشتی است ولی به تنهایی نیز می تواند بر روی پوست استفاده شود زیرا خاصیت مرطوب کنندگی و التیام بخشی آن بر کسی پوشیده نیست. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا در این مقاله در خصوص فواید روغن جوجوبا برای پوست مطالبی را عنوان کنیم، پس با ما همراه باشید.

    روغن جوجوبا برای پوست

    روغن جوجوبا چیست؟

    پیش از اینکه به فواید روغن جوجوبا برای پوست بپردازیم، بهتر است ببینیم روغن جوجوبا به چه روغنی گفته می شود. روغن جوجوبا، از دانه گیاه جوجوبا به دست می آید که یک درختچه بیابانی است. این گیاه در مناطق جنوب کالیفرنیا، جنوب آریزونا و شمال غرب مکزیک می روید که به آن جوجوبا یا هوهوبا نیز می گویند.

    این روغن از گذشته های خیلی دور مصارف درمانی داشته است خصوصا سرخ پوستان بومی امریکا از آن برای درمان زخم های خود استفاده می کردند. دانه های گیاه جوجوبا از نظر ظاهری به دانه های قهوه شبیه هستند ولی اندازه آن ها کمی بزرگ تر است.

    روغن جوجوبا از نظر ساختمان شیمیایی با بقیه روغن های طبیعی کمی متفاوت است زیرا در واقع روغن جوجوبا نوعی موم اشباع نشده یا استر مومی به حساب می آید. این روغن نه تنها باعث نرم شدن پوست و مو می شود، بلکه به رطوبت رسانی آن ها و محافظت از پوست و موهای شما در برابر آسیب های مختلف کمک می کند.

    روغن جوجوبا را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری و استفاه کرد چراکه این محصول به دلیل وجود اسیدهای چرب در ترکیباتش به سرعت فاسد نمی شود، در دمای معمولی به شکل مایع است و همین خصوصیت باعث شده که شرکت های فعال در حوزه لوازم آرایشی و بهداشتی، به راحتی بتوانند از آن در محصولات خود استفاده کنند.

    روغن جوجوبا از نظر ترکیبات هم بسیار غنی است. ویتامین هایی از قبیل ویتامین E، ویتامین های خانواده B، مس، روی، کروم و … در این روغن یافت می شوند. همچنین این روغن حدود 80 درصد ید دارد و همین موضوع باعث شده که تبدیل به یک روغن التیام بخش مفید شود. اسیدهای چرب موجود در این روغن هم عبارت اند از؛

    اسید اولئیک ۱۱.۲ درصد
    اسید اوره ۱۳.۶ درصد
    اسید گادئولیک ۷۱.۳ درصد

    روغن جوجوبا برای پوست

    خواص روغن جوجوبا برای پوست

     

    1. پاک کننده طبیعی آرایش

    روغن جوجوبا می تواند برابر با پاک کننده های شیمیایی اما کم ضررتر برای پاک کردن آرایش صورت استفاده شود، شما می توانید با استفاده از این روغن مواد آرایشی و انواع آلودگی ها از جمله باکتری و گرد و غباری که روزانه از محیط بر پوستتان مینشیند را پاک کنید. همچنین می توانید از روغن جوجوبا برای پاک کردن آرایش چشم هم استفاده کنید زیرا این روغن ضد حساسیت است.

     

    2. تسریع التیام زخم های پوستی

    روغن جوجوبا توانایی زیادی در سرعت بخشیدن به روند التیام زخم ها دارد. بر اساس مطالعات انجام شده، روغن جوجوبا با تحریک کلاژن سازی سلول های پوست، سرعت بسته شدن زخم را افزایش می دهد.

    در تحقیقات دیگری که در همین راستا انجام شد، مشخص شد که این روغن باعث افزایش سلامت پوست و کاهش ضایعات پوستی در شرایط مختلف می شود. تحقیقات عنوان شده در که در کشور آلمان صورت گرفت، بر روی ۱۹۴ شرکت‌کننده انجام شد که هر یک از آن ها دو یا سه بار در هفته از ماسک صورت ساخته شده از روغن جوجوبا و خاک رس استفاده می کردند.

    در انتها، ۵۴ درصد از شرکت کننده‌ ها در این تحقیق گزارش کردند که پس از شش هفته استفاده از این ماسک، ضایعات پوستی آن ها به اندازه قابل توجهی کاهش یافت.

     

    3. روغن جوجوبا برای پوست خشک تا چرب

    چربی یا سبوم پوست به وسیله غدد چربی یا سباسه ترشح می شوند. با افزایش سن معمولاً میزان ترشح این غدد میکروسکوپی که در سطح پوست قرار دارد کاهش می یابد و به همین دلیل افراد دچار خشکی پوست، خشکی مو، خارش و یا حتی شوره سر می شوند. در این شرایط، استفاده از روغن جوجوبا برای پوست می تواند جایگزین چربی طبیعی آن شود و رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست را بازگرداند.

    از سوی دیگر، افراد در دوران رشد و سنین نوجوانی دچار اختلالات هورمونی می شوند که یکی از پیامد های آن ازدیاد ترشح چربی طبیعی پوست یا همان سبوم است. با افزایش چربی پوست محیط مناسبی برای ایجاد جوش و آکنه فراهم می شود که اصلا دلنشین نیست؛ استفاده از روغن جوجوبا در این شرایط، باعث می شود که میزان چربی پوست کنترل شود و لایه های چسبنده چربی در سطح پوست تشکیل نشوند.

    خاصیت کنترل کنندگی چربی که در روغن جوجوبا یافت می شود با حفظ تعادل میزان سبوم ترشح شده، می تواند از بروز جوش و آکنه پیشگیری کند و از سوی دیگر اجازه بروز اگزمای پوستی را ندهد.

    روغن جوجوبا برای رطوبت رسانی به پوست

    4. رطوبت رسانی به پوست

    روغن جوجوبا برای پوست یک آبرسان قوی به شمار می رود، به این معنی که با استفاده از این روغن، هم پوست نرم می شود و هم اینکه از تحریک آن جلوگیری به عمل می آید. به طور کلی خشکی پوست بر اثر کم‌ آبی و دهیدراته شدن لایه‌های بالایی پوست اتفاق می افتد.

    روغن جوجوبا در سطح پوست مثل یک لایه محافظ عمل می کند و علاوه بر اینکه آن را آب ‌رسانی می کند، رطوبت پوست را درون لایه های آن نگهداری می کند. برای آبرسانی به بخش های مختلف پوست بدن، می‌ توانید از این روغن در نقاط مختلف بدن مانند صورت، گردن، دست و پاها و حتی موها استفاده کنید.

     

    5. استفاده به جای کرم اصلاح

    چنانچه به منظور خلاصی از شر موهای زائد خود از تیغ اصلاح استفاده می‌ کنید، می‌ توانید به جای کرم یا ژل اصلاح، از روغن جوجوبا استفاده کنید. این روغن به دلیل اینکه دارای خاصیت مومی است، از بریده شدن پوست صورت و سوزش آن بعد از اصلاح پیشگیری می ‌کند.

    این روغن بر خلاف اکثر کرم ‌های موجود برای اصلاح، یک محصول کاملا طبیعی است که از بسته شدن منافذ پوست پیشگیری کرده و آن ها را پاکسازی می کند. اگر می خواهید پوستتان در حین اصلاح دچار زخم و بریدگی نشده و پس از آن کاملا یکدست و درخشان باشد، در زمان شیو و بعد از آن از روغن جوجوبا استفاده کنید.

     

    سخن پایانی

    فواید روغن جوجوبا برای پوست به اندازه ای زیاد است که بیشتر شرکت های فعال در حوزه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی از این روغن در محصولات خود استفاده می کنند. روغن جوجوبا دارای ویتامین ها و انواع اسیدهای چرب مورد نیاز پوست است، توصیه می شود این محصول را از روغنگیری های معتبر تهیه کنید تا از خواص بی مانند آن بهره مند شوید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۴ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *