خواص روغن جینسینگ و مضرات احتمالی

روغن جینسینگ به دلیل خواص آن برای پوست بسیار شناخته شده است. روغن جینسینگ از ریشه گیاه جینسینگ استخراج می شود. این گیاه دارای ریشه ای به رنگ روشن، چنگالی شکل، ساقه ای نسبتاً بلند و برگ های سبز رنگ به شکل بیضی است.

جینسینگ یک گیاه دارویی است که قرن ها در طب سنتی شرقی مورد استفاده قرار گرفته است و اخیراً در طب غربی نیز رایج شده است. طیف وسیعی از کاربردهای درمانی را دارد، از سرطان گرفته تا بیماری آلزایمر. همچنین استرس و خستگی و ناتوانی های جنسی را می تواند درمان کند.

ریشه جینسینگ را می توان به صورت خشک یا پودر شده مصرف کرد. به جز روغن آن، دیگر محصولات مانند چای، پودر و قرص های بدست آمده از قسمت های خشک شده ریشه در داروخانه ها و فروشگاه های گیاهان دارویی به فروش می رسد. از آن جا که از این گیاه به عنوان ادویه نیز در تهیه غذاها استفاده می شود، احتمال عوارض جانبی بسیار کمی دارد.

شما می توانید از روغن جینسینگ به عنوان نوشیدنی استفاده کنید. به این صورت که 2-3 قطره از آن را در یک لیوان چای یا آب بریزید و ترکیب کنید یا می توانید همان مقدار را روی یک حبه قند ریخته و ببلعید. کرم ها و لوسیون های حاوی روغن جینسینگ نیز در دسترس هستند که می توانید برای مراقبت از پوست استفاده  از آن استفاده کنید.

روغن جینسینگ

روش تهیه خانگی روغن جینسینگ

تهیه روغن جینسینگ در منزل امکان دارد زمان زیادی ببرد، اما این فرآیند آسان، مقرون به صرفه و فوق العاده مفید و طبیعی است. این روغن به دست آمده از جینسنگ دارای مدت نگهداری طولانی و کاربردهای زیادی می باشد.

ترکیب روغن حامل هایی چون گلیسیرین و یا روغن زیتون با ریشه گیاه جینسینگ، روشی ایمن برای تهیه روغن جینسینگ، جهت بهره مندی فواید آن است.

برای تهیه روغن جینسینگ، به موارد زیر نیاز است:

  • ریشه جینسینگ تازه یا خشک شده
  • آب جوش
  • گلیسیرین گیاهی
  • یک ظرف شیشه ای خشک و تمیز

ابتدا ریشه جینسینگ را در یک ظرف شیشه ای قرار دهید. سپس نصف فنجان آب جوش روی ریشه جینسینگ بریزید. بعد از آن گلیسیرین گیاهی را به مواد اضافه کنید، به اندازه که سطح مواد را بپوشاند و سپس درب ظرف را محکم ببندید.

ظرف را در یک قابلمه با یک حوله در قسمت پایین قرار دهید تا مانع از شکستن شیشه شود. قابلمه را با آب پر کرده و روی حداقل حرارت بگذارید. برای حفظ درجه حرارت کم و ملایم، بهتر است در قابلمه را نگذارید.

روزی یکبار درب ظرف را بردارید و برای آماده سازی بهتر آن را هم بزنید تا ریشه جینسینگ ترکیبات خود را آزاد کند. هربار که مایعات درون آن تبخیر می شود، آب را به آن اضافه کنید تا تقریباً سه روز در همان سطح باقی بماند.

در روز سوم، ظرف شیشه ای را از قابلمه بیرون بیاورید و محتویات آن را در یک کاسه با پارچه صاف کنید. پارچه را خیلی خوب بفشارید تا آخرین قطره آن نیز خارج شود.

به یک ظرف شیشه ای تیره تر روغن را منتقل کنید و آن را در یک کابینت، تاریک و خنک نگهداری کنید. در شرایط مناسب، این روغن را می توانید دو تا سه سال نگهداری کنید. با این حال، به منظور کاهش خطر آلودگی باکتریایی، روغن جینسینگ را می توان در یخچال نیز نگهداری کرد.

روش ساده تر و جایگزینی هم وجود دارد که فقط مواد گیاهی را با مخلوطی از آب و حداقل 55 درصد گلیسیرین ترکیب کنید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت تقریبا چهار تا شش هفته را در مکانی تاریک، خنک و مرطوب بماند. سپس صاف کرده و مطابق توضیحات بالا آن را استخراج کنید. اگر هم بدنبال راه حلی ایمن و ساده هستید، کافیست از طریق بکرینا سفارش دهید تا در سریع ترین زمان ممکن روغن جینسینگ طبیعی را برایتان ارسال کنیم.

خواص روغن جینسینگ

خواص روغن جینسینگ

1- فواید روغن جینسینگ برای پوست

ترکیبات موجود در روغن جینسینگ که تأثیرات مثبت آن برای ضد پیری به اثبات رسیده است، در صورت استفاده منظم، می تواند چین و چروک روی پوست را کاهش دهد. با توجه به ترکیباتی که روغن جینسینگ دارد، می تواند در ظاهر پوست تفاوت های مثبت چشم گیری مانند کشیدگی و سفتی پوست، شادابی و جوانی و افزایش خاصیت ارتجاع پذیری پوست را ایجاد کند.

همچنین این روغن با رادیکال های آزاد که به دلیل قرار گرفتن پوست در معرض عوامل خارجی و اشعه های uv باعث مشکلات جدی و ایجاد ظاهر بی روح روی پوست می شود، مبارزه می کند. بنابراین پس از مدتی مصرف این روغن به مرور شاهد چهره ای شاداب خواهید بود.

2- جلوگیری از سرطان

جینسنوزید موجود در روغن جینسینگ برای کنترل التهاب، تقویت سیستم حفاظت از آنتی اکسیدان و حفظ سلامت سلول ها مناسب است که این امر می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد. مصرف روغن جینسینگ همچنین ممکن است به بهبود سلامت بیماران تحت شیمی درمانی با کاهش عوارض جانبی و افزایش اثر برخی داروهای درمانی کمک کند.

3- کنترل سطح قندخون

در برخی مطالعات به اثبات رسیده است که ترکیبات موجود در روغن جینسینگ ممکن است به افزایش تولید انسولین، بالا رفتن جذب قند خون در سلول ها و محافظت آنتی اکسیدانی کمک کند. روغن جینسینگ با ارائه حفاظت آنتی اکسیدانی در برابر آسیب رادیکال های آزاد در سلول های افراد مبتلا به دیابت، بسیار تاثیر گذار است.

4- تقویت سیستم ایمنی بدن

طبق مطالعات انجام شده بر افراد مبتلا به سرطان یا بیماری های دیگر که تحت جراحی یا شیمی درمانی قرار گرفته اند و روغن جینسینگ مصرف کردند، نشان داد که این افراد بهبود قابل توجهی در عملکرد سیستم ایمنی بدن و تشدید علائم کمتری را تجربه کردند.

مصرف روغن جینسینگ ممکن است سیستم ایمنی را در افراد مبتلا به سرطان تقویت کند و حتی تأثیر مثبت برخی واکسیناسیون ها علیه بیماری های مختف مانند آنفولانزا را افزایش دهد.

دیگر خواص روغن جینسینگ

  • تنظیم و کنترل عدم تعادل هورمونی

نشان داده شده است که مصرف روغن جینسینگ تولید استروژن را تنظیم می کند، اختلالات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و یا عوارض پساقائدگی را برطرف می کند.

  • افزایش انرژی

مدت طولانی است که جینسینگ به عنوان افزایش دهنده انرژی تجویز می شود. از روغن این ماده به عنوان احیا کننده و رفع کسالت استفاده می شود و مورد استقبال بسیاری از ورزشکاران قرار گرفته است که به دنبال افزایش عملکرد خود هستند.

  • افسردگی و …

طیف گسترده ای از ادعاها در مورد سایر بیماری هایی که با مصرف جینسینگ و روغن آن قابل درمان هستند از جمله ترک کوکائین، عوارض جانبی پرتودرمانی، افسردگی، اختلال نعوظ و خماری وجود دارد. با این حال، مطالعات بیشتری برای اثبات این موارد، نیاز است.

مضرات روغن جینسینگ

مضرات احتمالی روغن جینسینگ برای سلامتی

طبق تحقیقات انجام شده، گفته می شود روغن جینسینگ بی خطر می باشد و بسیار نادر است که عوارض جانبی جدی ایجاد کند. با این حال، افرادی که از داروهای دیابت استفاده می کنند، هنگام استفاده از این روغن باید سطح قندخون خود را به دقت کنترل کنند تا اطمینان حاصل شود که بر اثر مصرف آن، از سطح نرمال آن بیش از حد پایین نیاید.

علاوه بر این، جینسینگ ممکن است اثر داروهای ضد انعقاد خون را تا حدودی کاهش دهد. بنابراین بهتر است قبل از مصرف مکمل با پزشک خود مشورت کنید.

توجه داشته باشید که به دلیل عدم وجود مطالعات ایمنی معتبر، روغن جینسینگ برای کودکان یا زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود.

همچنین، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد استفاده طولانی مدت از روغن جینسینگ می تواند تاثیرات درمانی آن را در بدن کاهش دهد.

برای مصرف مدام روغن جینسینگ بهتر است هر 2 هفته به مدت 1 هفته به بدن خود استراحت بدید.

روغن جینسینگ دارای خواص و مزایای بسیاری است که هنوز در حال تحقیقات علمی هستند. روغن جینسینگ به دلیل فواید فراوانی که دارا می باشد برای سلامتی بدن بسیار تاثیرگذار است. آیا شما تجربه مصرف روغن جینسینگ را دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با کاربران بکرینا در میان بگذارید.

برای خرید روغن جینسینگ اصل با بهترین کیفیت و قیمت مناسب میتوانید به فروشگاه آنلاین بکرینا مراجعه کنید.

منابع :

Red ginseng oil promotes hair growth and protects skin against UVC radiation

Ginseng Oil Attenuates Oxidative Stress and Offers Protection against Ultraviolet-Induced Photo Toxicity

Safety of red ginseng oil for single oral administration in Sprague–Dawley rats

4.6/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *