روغن سیر؛ بررسی خواص روغن سیر

روغن سیر یکی از روغن های محبوب در سراسر جهان است. قبل از به وجود آمدن علم پزشکی مدرن به صورت امروزی، در زمان های قدیم، افراد برای حفظ سلامتی خود به مواد موجود در طبیعت اعتماد می کردند. یکی از محبوب ترین داروهای سنتی سیر است. گیاه سیر از خانواده پیاز بوده و در آشپزی یکی از طعم دهنده های محبوب در سراسر کره زمین است.

سیر به عنوان یک گیاه، قدرت بالایی در مبارزه با بیماری ها دارد. ارزش درمانی روغن این گیاه نیز مانند منبع خود خیلی بالا است و به تقویت مو، سالم ماندن قلب و بهبود تعدادی بیماری های پوستی کمک می کند. برای اینکه بیشتر در مورد فواید روغن سیر برای سلامتی و راه های استفاده از آن بدانید، تا پایان این مقاله از بکرینا همراه باشید.

آشنایی با روغن سیر و خواص آن

آشنایی با روغن سیر و خواص طبیعی آن

سیر از آسیای میانه منشا گرفته است. گیاه سیر، از زمان های بسیار دور به عنوان یک ماده طعم دهنده در آشپزی و یک داروی سنتی استفاده می شده است. علاوه بر عطر و طعم سیر، خاصیت سیر در کمک به هضم مواد غذایی نیز یک ویژگی شناخته شده آن است. سیر یک گیاهی است که ادرار آور و خلط آور بوده و برای درمان سل، سرفه و سرماخوردگی در طب سنتی قدیم استفاده می شده است.

عصاره های سیر نیز فعالیت ضد باکتری و ضد قارچی در اندام های متفاوت بدن می توانند داشته باشند. در این مقاله، ما روی روغن سیر تمرکز خواهیم کرد. اگر بخواهیم این روغن را برای مصرف روزانه و در خانه تهیه کنیم، باید مراحل زیادی را طی کنیم که این مراحل شامل خرد کردن و خیساندن حبه های سیر در روغن نباتی است. اما برای تولید بیشتر و فروش، این روغن با تقطیر بخار تولید می شود. این روغن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد دارد. به طور کلی می توان گفت که خواص دارویی سیر به دلیل وجود همین ترکیبات گوگرد دار است.

روغن سیر نیز همانند سیر خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد انگلی، ضد ویروس و خاصیت حشره کشی دارد و با داشتن این خواص ویژه، مزایای روغن این گیاه برای سلامتی بیشمار است. مانند بهبود عفونت مزمن گوش، تقویت سیستم ایمنی بدن، تنظیم فشار خون و تسکین علائم دندان درد. نحوه و دلیل این مزایا را به طور خلاصه بررسی می کنیم.

 اثرات تقویت کننده ایمنی و ضد التهابی

روغن سیر و همه مشتقات آن تاثیرات ضد التهابی داشته و سیستم ایمنی را تقویت می کنند. بدن با ساختن مولکول هایی به نام پیام رسان های سلولی پیش التهابی باعث بوجود آمدن آبشار التهاب در اندام های مختلف بدن می شود. اکسید نیتریک (NO)، پروستاگلاندین ها و اینترلوکین ها از جمله این پیام رسان ها می باشند، روغن این گیاه تولید این مولکول های پیام رسان را سرکوب می کند، یا آراشیدونیک اسید که در ساختار اصلی چندین ترکیب ضد التهابی، مانند پروستاگلاندین ها قرار می گیرد، توسط روغن سیر مهار می شود، یا آنزیم های درگیر در سنتز پروستاگلاندین ها و سایر سلول های پیش التهابی توسط این روغن متوقف می شود.

خواص روغن سیر برای زیبایی

خواص روغن سیر برای سلامتی و زیبایی

 کاهش بیماری های قلب

روغن سیر از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می کند. ترکیبات گوگردی سیر که با نام ترکیبات دی سولفیدی نیز شناخته می شوند، اثرات ضد آترواسکلروتیک دارد و فعالیت فیبرینولیتیک را افزایش می دهد، یعنی از لخته شدن خون جلوگیری می کند، این اثر هم در بیماران و هم افراد سالم دیده شده است. یکی از مراحل اولیه تشکیل لخته های خون، تجمع پلاکت ها در رگ های خونی است.

هنگامی که این لخته ها در رگ های کرونر یا مغز ایجاد شوند، می توانند باعث سکته قلبی یا سکته مغزی ایسکمیک شود. یک رژیم غذایی که سیر جز اصلی آن باشد، می تواند مانع جمع شدن پلاکت شده و از بروز ترومبوز جلوگیری کند. روغن سیر همچنین خاصیت ارتجاعی رگ های خونی را افزایش داده و گردش خون در عروق را آسان می کند و با این خاصیت خود خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی را تا حد زیادی کاهش می دهد. خواص روغن سیر در سلامتی بدن شامل موارد زیر نیز می باشد:

– بهبود بخشیدن به عفونت قارچی از طریق نفوذ به اندامک های حیاتی قارچ ها و تغییر ژنوم آنها

– از بیماری هایی که تحلیل نورون های مغزی را باعث می شوند، جلوگیری کرده و سلامت مغز را باعث می شود. کلسترول و لیپیدهای اضافی می توانند اکسید شده و پلاک های آمیلوئیدی یا لخته در مغز، قلب و جریان خون ایجاد کنند. این پلاک های آمیلوئید می توانند رگ های خونی را باریک کرده و باعث لخته شدن خون شوند، و در نهایت باعث تحلیل رفتن نورون شوند. مرگ زودتر سلول های عصبی منجر به از دست دادن حافظه یا زوال عقل می شود. در مراحل بعدی، می تواند منجر به بیماری آلزایمر، زوال عقل عروقی و تصلب شرایین شود.

– خواص این روغن در زیبایی پوست و مو نیز به اثبات رسیده است، چرا که باعث رشد و تقویت مو می شود. آلوپسی یا ریزش مو به دلایل مختلفی رخ می دهد، مانند الگوهای ژنتیکی، عوامل محیطی، برخورد با مواد شیمیایی، داروها، استرس مزمن و بیماری های طولانی مدت. اما یکی از عوامل مهم آلوپسی که کمبود تغذیه است، می تواند با این روغن اصلاح شود زیرا سرشار از مواد معدنی بوده و سلامت مو را می تواند تامین کند.

روغن این گیاه می تواند جریان خون به پوست را سرعت ببخشد، این ویژگی در پوست سر باعث جلوگیری از ریزش مو می شود و در پوست صورت باعث کاهش چین و چروک شده و از پیری زودرس جلوگیری می کند. بهبود بیماری های پوستی مانند درماتیت آتوپیک، آکنه و جوش، پسوریازیس، عفونت های قارچی و جای زخم با این روغن دور از ذهن نیست.

نحوه استفاده از روغن سیر

مضرات احتمالی روغن سیر

احتمال عوارض روغن سیر در بعضی افراد وجود دارد. تحقیقات زیادی در این مورد انجام شده است ولی مطالب قطعی در این مورد نوشته نشده است، این به آن معنا نیست که سیر یا روغن آن برای همه افراد کاملا ایمن است. روغن سیر مواد شیمیایی به نام آلیسین دارد که در دوزهای بالا برای کبد افراد مشکل ایجاد می کند.

شواهدی وجود دارد که اثرات حاد این روغن را برای سلامتی انسان نشان داده است. برخی از علائم عبارتند از:

  • درماتیت
  • آسم
  • ایجاد مشکلاتی در سیستم انعقادی
  • ناراحتی قلبی و عروقی
  • اختلال عملکرد دستگاه گوارش
  • اگزما

با این حال، سیر و روغن آن به عنوان مواد غیر سمی دسته بندی می شوند. آنها برای انسان غیر سمی هستند. همچنین، سیر و روغن آن توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به عنوان ماده سرطان زا شناخته نشده اند. و این نشان می دهد که اکثر افراد می توانند از این روغن استفاده کنند.

نحوه استفاده از روغن سیر

برای استفاده از روغن سیر مقدار مشخصی وجود ندارد. مطمئن ترین گزینه مشاوره با افراد متخصص در این زمینه است، در مورد اینکه چرا می خواهید از این روغن استفاده کنید، مطمئن شوید، فواید و خطرات احتمالی را بدانید و برای بهترین نتیجه دوز تعیین شده توسط آنها را دنبال کنید.

روغن خالص، محصول تقطیر سیر با بخار است. گرچه خوراکی است، اما خوش طعم نیست و بوی تندی دارد. در خرید این محصول نیز باید اطمینان کامل از با کیفیت بودن روغن را بدست آورید. در مورد نحوه خرید و کسب اطلاعات بیشتر و به روز در مورد این روغن به سایت bekrina.com مراجعه کنید. تهیه روغن سیر در خانه ممکن است نتیجه دلخواه را برای شما نداشته باشد و فقط وقت و هزینه شما را هدر دهد.

4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *