مضرات روغن جوجوبا

مضرات روغن جوجوبا و عوارض جانبی آن هر چند در برابر خواص بسیار این روغن ناچیز است ولی بهتر است مورد توجه قرار گیرد. جوجوبا، عنوان یک درختچه است که در مناطق خشک جنوب غربی ایالات متحده‌ آمریکا، در شمال مکزیک و مناطقی از آفریقا می‌روید. بذرهای جوجوبا، حاوی روغن و موم مایع هستند و برخی از خواص و ویژگی‌ها برای این محصول بیان‌ شده است.

برای نمونه، همه ما از خواص روغن جوجوبا برای دور چشم، مو، پوست، ناخن و… آگاهی کافی داریم. با این‌ حال برخی از افراد بر این باورند که مصرف این محصول، مضراتی داشته و دارای برخی از عوارض جانبی است. در این مقاله قصد داریم به بیان مضرات روغن جوجوبا و عوارض جانبی آن اقدام کنیم.

مضرات روغن جوجوبا

مضرات روغن جوجوبا

آیا مصرف روغن جوجوبا عوارض جانبی به همراه دارد؟ روغن جوجوبا نیز مانند هر محصول دیگر دارای عوارض احتمالی است. برخی از این عوارض به نحوه مصرف این محصول بستگی دارد و برخی به ترکیبات آن مربوط می‌شود. بعضی از مضرات روغن جوجوبا  به فرایند خرید آن‌ها بستگی داشته و به روغن جوجوبا تقلبی ارتباط پیدا می‌کند. در ادامه برخی از این عوارض و مضرات را برخواهیم شمرد.

ایجاد واکنش های آلرژیک پوستی

در حالت کلی، روغن جوجوبا یکی از انواع روغن‌های کاملاً طبیعی با ساختار گیاهی به شمار می‌رود که حساسیت و یا آلرژی خاصی نیز به وجود نمی‌آورد. این محصول را باید به‌ صورت کاملاً موضعی مصرف کنید. در این‌ صورت محصولی کاملاً بی خطر و امن خواهد بود. اما در برخی از موارد، این امکان وجود دارد که مصرف این محصول باعث ایجاد حساسیت و یا بروز واکنش‌های آلرژیک در پوست شود.

در چنین مواقعی محل مورد استفاده، دچار خارش می‌شود و یا کهیرهایی بر روی پوست شکل می گیرند. در برخی از موارد نیز حساسیت‌های پوستی به این روغن به‌ صورت التهاب و یا قرمزی، خود را نشان می‌دهند و یا جوش‌های زیر پوستی ریز و درشت به وجود می‌آیند. در صورتی‌ که هر گونه علائمی ناشی از بروز واکنش‌های آلرژیک در پوست خود مشاهده نمودید، لازم است بدون فوت وقت، مصرف روغن جوجوبا را قطع نمایید.

مطالعه  روغن جوجوبا برای مو + 7 خواص آن

از طرفی برای در امان ماندن از این‌ گونه آسیب های پوستی، لازم است حتما پیش‌ از استفاده از این روغن، مراحل تست حساسیت را بر روی پوست بدن خود انجام دهید.

عوارض روغن جوجوبا

برای این کار باید چند قطره از این‌ روغن را بر روی پوست بخش‌های داخلی بازوی خود بزنید. سپس این بخش را با استفاده از باندی کاملا تمیز و بهداشتی بپوشانید. پس‌ از انجام این کار مدت‌ زمانی در حدود ۲۴ ساعت صبر کنید و سپس باند را باز کنید. پس‌ از بررسی کامل پوست خود و در صورت عدم وجود هر گونه قرمزی، کهیر، تحریکات پوستی، خارش، قرمزی و… می‌توانید با اطمینان کافی از این روغن استفاده نمایید.

داشتن ترکیبات شیمیایی مضر

با وجود این‌ که روغن جوجوبا محصولی گیاهی و طبیعی به شمار می‌رود، اما با این‌ حال دارای برخی از ترکیبات شیمیایی و مضر برای سلامت بدن می باشد. این دسته از ترکیبات نباید به‌ هیچ‌عنوان وارد بدن مصرف‌ کننده شوند. چرا که در این‌ صورت بدن را با آسیب‌ها و عوارض جدی مواجه خواهند ساخت.

مضرات مصرف خوراکی روغن جوجوبا

برای نمونه این امکان وجود دارد که پس‌ از استفاده از این محصول و وارد شدن آن از راه دهان به بدن، عوارضی از قبیل آسیب‌های قلبی برای مصرف‌ کننده روی دهد. بنابراین حتماً مراقب باشید که روغن جوجوبا وارد دهان شما نشده و به بدنتان راه پیدا نکند.

مضرات روغن جوجوبا

در واقع، این محصول حاوی یک ماده شیمیایی بسیار خطرناک به نام اسید اروسیک بوده که به آسیب‌های جدی منجر می‌گردد. علاوه‌ بر آسیب‌های قلبی، وجود این ماده شیمیایی در بروز دردهای معده نیز اثرگذار است و یا می‌تواند شما را دچار اسهال و یا بدن درد کند. عوارضی از قبیل بی خوابی، خشکی چشم، تشنگی‌های بسیار شدید و… از دیگر مضرات استفاده از این ماده شیمیایی و مصرف روغن جوجوبا به‌ صورت خوراکی است.

این محصول حاوی مواد شیمیایی سیانید نیز بوده که مصرف خوراکی ندارند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که مصرف روغن جوجوبا به شکل خوراکی و به‌ صورت تصادفی و یک‌ بار به مشکلات جدی منجر نمی‌گردد. در واقع عوارض خوردن این روغن، پس‌ از مصرف بلند مدت آن خود را نشان داده و تأثیرات بسیاری را برای بدن به وجود خواهد آورد.

مطالعه  6 طریقه مصرف روغن جوجوبا

مضرات روغن جوجوبا تقلبی

یکی دیگر از مضرات روغن جوجوبا، مربوط به روغن هایی است که به‌ صورت تقلبی فراهم شده و در اختیار خریداران قرار می‌گیرند. بنابراین لازم است حتما در هنگام خرید روغن جوجوبا، توجه کافی به خرج دهید و این محصول را به‌ صورت اصل و کاملا خالص و اورجینال فراهم کنید. از این طریق عوارض جانبی این روغن را به حداقل خود خواهید رساند.

عوارض جانبی روغن جوجوبا

این محصول را حتما باید از طریق مراجعه به فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.  پیش از خرید، توجه به رنگ و برچسب محصول نیز ضرورت دارد. در برخی از روغن های جوجوبا عبارتی از قبیل تصفیه نشده، درج شده‌ است. اگر این عبارت را بر روی این محصول، مشاهده کردید، یعنی این روغن فیلتر نشده و شامل مواد افزودنی نیز نیست.

روغن جوجوبا برای زنان باردار و شیرده عوارض دارد؟

همان‌طور که گفته شد روغن جوجوبا، باید به‌ صورت موضعی مورد استفاده قرار بگیرد. در این‌ صورت برای پوست بدن شما کاملا بی‌خطر خواهد بود. اما با این‌ حال لازم است برخی از افراد پیش از مصرف این محصول به نکات خاصی توجه داشته باشند. برای نمونه زنان باردار و یا شیرده که قصد استفاده از این روغن را دارند باید پیش‌ از مصرف آن، حتماً با پزشک خود مشورت کنند.

هر چند مصرف روغن جوجوبا در دوران بارداری و شیردهی برای پوست بدن بی‌خطر است. اما خوردن آن مشکلات جدی ایجاد می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *